Karabük demiri Peru yolunda

Karabük, Peru''ya ilk elden demir çelik ürünü ihraç edecek. Karabüklü sanayiciler, daha önce hep aracı firmalar aracığılı ile ihracat yapıyordu.

Karabük, Peru''ya ilk elden demir çelik ürünü ihraç edecek. Karabüklü sanayiciler, daha önce hep aracı firmalar aracığılı ile ihracat yapıyordu.

TUSKON önderliğinde dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye''ye davet edilen 2 bin iş adamlarından bazıları KASİAD''ın (Karabük ve Safranbolu İş Adamları Derneği) daveti üzerine Karabük''e geldi. Perulu iş adamları, Karabük''te demir çelik imalatı yapan haddehanelerle görüştü. İş adamları, 1980 yılından beri Karabük''te soğuk ve sıcak çekme olarak ürünleri imal eden AYGÜNSAN DÇ firmasından çeşitli demir çelik ürünleri satın aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aygün, bugüne kadar firmalar aracılığıyla ihracat yaptıklarını, ilk defa Karabük ilinden Peru''ya demir ihracatı gerçekleştiğini söyledi. Aygün, "Perulu iş adamları sıcak ve soğuk çekilmiş lama grubu, yuvarlak, altı köşe ve dört köşe ürünlerden sipariş verdi. İlk etapta az bir sipariş verdiler. Eğer talep olursa büyük alımlar yapacaklar. Peru''da demir çelik üretiminin olmadığını belirttiler. Demir çelik ihtiyaçlarını Çin''den karşılıyorlarmış. Eğer ürünlerimizden memnun olurlarsa ihtiyaçlarını artık Karabük''ten karşılayacaklarını belirttiler." dedi.

Karabük''teki özel haddehanede üretilen demir çelik ürünlerinin yüzde 80''i ihraç ediliyor. Karabük''ün en büyük alıcısı ise İran. Karabük''te üretilen demir çelik ürünlerinin tercih edilmesinin en büyük nedeni ise ham maddeden üretilmesi.