İspanya Portekiz'i 1-0 devirdi

FIFA2010'da son çeyrek finalist Portekiz'i David Villa'nın golüyle 1-0 yenen İspanya oldu. Portekiz son dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kalırken İspanya, çeyrek finalde Paraguay'la yarı finalist olmak için mücadele edecek.

İspanya Portekiz'i 1-0 devirdi
  İspanya-Portekiz : 1-0
FIFA2010 ' da son ç ; eyrek finalist Portekiz ' i David Villa ' nın golü ; yle 1-0 yenen İspanya oldu . Portekiz son dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kalırken İspanya , ç ; eyrek finalde Paraguay ' la yarı finalist olmak iç ; in mü ; cadele edecek .

2010 Dü ; nya Kupası 2 . tur maç ; ında İspanya , Portekiz ' i 1-0 yenerek ç ; eyrek finale yü ; kseldi .

Hızlı başlayan maç ; ın ilk 20 dakikası İspanya ' nın kontrolü ; nde , ağırlıklı olarak Portekiz ' in sahasında geç ; ti . Turnuvanın en bü ; yü ; k favorilerinden olan İspanya , oldukç ; a istekli başladığı maç ; ın henü ; z 2 . dakikasında gole yaklaştı . Grup maç ; larında bekleneni veremeyen , ancak bu maç ; ın ilk dakikalarında oldukç ; a hırslı olduğu gö ; zlenen Torres ' in ceza sahasının dışından sert bir şutla gö ; nderdiği topu , kaleci Eduardo zorlukla ç ; elebildi . Bu pozisyonun bir dakika ardından bu kez David Villa kaleyi yokladı , ancak Eduardo bu gol denemesinde de topun ağlarla buluşmasını engelledi .

Oyundaki ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; maç ; geneline yayan ve 20 . dakikaya girildiğinde topun kontrolü ; nü ; yü ; zde 70 oranında elinde tutarak rakibini sahasına hapseden İspanya , kalesindeki ilk tehlikeyi 21 . dakikada yaşadı . Casillas , Tiago ' nun uzaktan sert bir şutla gö ; nderdiği topu zorlukla ç ; elebildi , ardından havadan bir kez daha kaleye yö ; nelen topu tokatlayarak tehlikeyi savuşturdu .

Portekiz , her ne kadar topla oynama yü ; zdesinde dengeyi sağlayamasa da , ilk yarım saatten sonra oyuna bir sü ; re iç ; in ortak oldu . 39 . dakikada bir kez daha gole yaklaşan Portekiz ' de Almeida , İspanya ceza sahasının iç ; ine indirilen topa iyi yü ; kselmesine rağmen vuramadı ve top auta ç ; ıktı .

Portekiz , iyi savunma yaparak , orta sahada top ç ; eviren , ancak ceza sahasına girmekte zorlanan İspanya ' nın hü ; cumda etkili olmasını engelledi . İlk yarı , Portekiz ' in de kontraataklarla aradığı pozisyonları bulamaması ü ; zerine 0-0 bitti .

İspanya , ikinci yarıya da , ilk yarının başlarında olduğu gibi baskılı başladı . İspanya ' nın , rakibini kendi sahasından ç ; ıkartmadığı dakikalarda Portekiz , akıllı hareket eden kalecinin eliyle ç ; ıkarttığı top ve ardından yapılan iki pasla gole ç ; ok yaklaştı . Bu pozisyonda Almeida ' nın soldan ortalığı top , Puyol ' a ç ; arparak uzak kale direğinin hemen dibinden auta ç ; ıktı .

İspanya , 60 . dakikada gole yaklaştı . Oyuna 59 . dakikada Torres ' in yerine dahil olan Llorente ' nin , penaltı noktasına yakın bir yerde kafasıyla vurduğu topu , Eduardo mü ; thiş bir refleksle kurtardı ve takımının yenik duruma dü ; şmesini engelledi .

Llorente ' nin oyuna girmesiyle hü ; cumda daha etkili oynamaya başlayan İspanya , aradığı golü ; 63 . dakikada David Villa ile buldu . Villa , kaleye ç ; arprazdan gö ; nderdiği ve kaleciden tekrar ö ; nü ; ne gelen topu ağlara gö ; ndererek takımını 1-0 ö ; ne geç ; irdi .

Turnuvanın başlangıcından bu yana ilk kez gol yiyen Portekiz , İspanya ' nın sü ; rdü ; rdü ; ğü ; baskılı oyun neticesinde , eşitliği sağlamak zorunda olmasına rağmen ileride ç ; oğalamadı ve istediği gol pozisyonlarını bulamadı .

Karşılıklı ataklarla geç ; en maç ; ın geri kalan kısmında başka gol olmadı ve İspanya sahadan 1-0 galip ayrıldı .

Turnuvanın yıldız adaylarından Cristiano Ronaldo maç ; ta hiç ; bir varlık gö ; steremezken , takım arkadaşı Ricardo Costa 90 . dakikada kırmızı kart gö ; rerek oyundan atıldı .

İspanya , ç ; eyrek finalde Paraguay ile karşılaşacak .

Stat : Green Point

Hakemler : Hector Baldassi ( Arjantin ) , Ricardo Casas ( Arjantin ) , Hernan Maidana ( Arjantin )

İspanya : Iker Casillas , Sergio Ramos , Gerard Pique , Carles Puyol , Joan Capdevila , Xabi Alonso ( Dk . 90 Carlos Marchena ) , Xavi , Andres Iniesta , Sergio Busquets , Fernando Torres ( Dk . 59 Fernando Llorente ) , David Villa ( Dk . 88 Pedro Rodriguez )

Portekiz : Eduardo , Bruno Alves , Ricardo Costa , Ricardo Carvalho , Fabio Coentrao , Raul Meireles , Pepe ( Dk . 72 Pedro Mendes ) , Tiago , Cristiano Ronaldo , Simao Sabrosa ( Dk . 72 Liedson ) , Hugo Almeida ( Dk . 59 Danny )

Gol : Dk . 63 David Villa ( İspanya )

Sarı kartlar : Dk . 74 Xabi Alonso ( İspanya ) , Dk . 80 Tiago ( Portekiz )

Kırmızı kart : Dk . 90 Ricardo Costa ( Portekiz )


İstatistikler : İspanya Portekiz
-----------------------------------------------------------
Topla Oynama Yü ; zdesi : 61 39
Şut Sayısı : 19 9
Kaleyi Bulan Şut Sayısı : 10 3
Korner : 6 3
Ofsayt : - 3
Faul : 13 18
Sarı Kart : 1 1
Kırmızı Kart : - 1

ZAMAN