Dünya Kupası notları

Mesut'u öven Pele, Maradona'yı yerdi Futbolun efsane ismi Pele, Almanya'nın ortaya koyduğu futbolu beğendiğini söylerken Mesut Özil hakkında övgü dolu sözler...

 



Mesut ' u öven Pele , Maradona ' yı yerdi
Futbolun efsane ismi Pele , Almanya ' nın ortaya koyduğu futbolu beğendiğini söylerken Mesut Özil hakkında övgü dolu sözler sarf etti . Kupayı Almanya ' nın kazanabileceğini söyleyen Pele , Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona ' yı ise eleştirdi . Pele , " Bu genç Alman takımını izlemek keyif veriyor . Alman futbolunda bir şeyler oluyor . Mesut Özil ve Thomas Müller gibi oyuncular , Overath ve Littbarski ' ye benziyor . " dedi . Maradona ' nın iyi bir teknik adam olacağını düşünmediğini belirten Pele , " Maradona iyi bir çalıştırıcı değil . Çünkü tuhaf bir hayat tarzı oldu . " dedi .
İtalyanların favorisi Arjantin
Dünya şampiyonu sıfatıyla geldiği 2010 Dünya Kupası ' na grup müsabakaları sonunda veda eden İtalya , dünya kupasını Arjantin ' in kazanacağını düşünüyor . " Corriere dello Sport " gazetesinde yapılan " Dünya Kupası ' nı kim kazanır? " anketine yaklaşık 13 bin kişi katılırken , ankette Arjantin rakiplerine büyük fark attı . Ankete katılanlardan yüzde 39 , 1 ' i Arjantin , yüzde 15 , 2 ' si Brezilya , 14 , 9 ' u da İspanya dedi . Kupada İngiltere ' yi 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Almanya ise ankette yüzde 11 , 1 oyla dördüncü sırada yer buldu .
Eusebio : Kral Villa veya Higuain
Portekizli futbol efsanesi Eusebio , Dünya Kupası ' nda gol kralının Arjantinli forvet Gonzalo Higuain veya İspanyol David Villa olacağını söyledi . 1966 Dünya Kupası ' nda 9 gol ile " Altın Ayakkabı " ödülünü alan 68 yaşındaki Eusebio , Dünya Kupası ' nda gol krallığı yarışında Higuain veya Villa ' nın galip geleceğini ifade etti . Eusebio , Arjantinli yıldız Lionel Messi ' nin de kupanın en iyi futbolcusu olarak hatırlanacağını kaydetti .
FIFA , Nijerya için rapor hazırlıyor
FIFA , futbola müdahale eden Nijerya hükümeti için bir rapor hazırladı . FIFA sözcüsü Nicolas Maingot , Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ' ın milli takımı , " Kupada kötü performans gösterdiği " gerekçesiyle uluslararası maçlardan 2 yıl men etmesi üzerine , " hükümetin futbola müdahale ettiği " ne ilişkin bir rapor hazırladıklarını söyledi . Kurallar gereği , bağımsız hareket etmek zorunda olan futbol federasyonları , bunu uygulamadıkları takdirde uluslararası müsabakalardan men ediliyor .

DÜNYA KUPASI ' NDA günün maçları
HOLLANDA-BREZİLYA
HOLLANDA : Stekelenburg , Van der Wiel , Heitinga , Mathijsen , Van Bronckhorst , Kuyt , Van Bommel , De Jong , Robben , Sneijder , Van Persie
BREZİLYA : Cesar , Maicon , Lucio , Juan , Bastos , Josue , Gilberto Silva , Dani Alves , Kaka , Robinho , Fabiano
Saat : 17 . 00 Stat : Nelson Mandela
Hakem : Yuichi Nishimura ( Japonya )
Yayın : TRT 1
URUGUAY-GANA
URUGUAY : Muslera , Lugano , Victorino , Fucile , Pereira , Perez , Arevalo , Cavani , Fernandez , Suarez , Forlan
GANA : Kingson , Pantsil , Mensah , Addy , Vorsah , Annan , Inkoom , Muntari , Boateng , Gyan , Tagoe
Saat : 21 . 30 Stat : Soccer City
Hakem : Olegario Benquerenca ( Portekiz )
Yayın : TRT 1

Zaman