Dünya Kupası'nda dev randevu: Hollanda- Brezilya...

Dünya Kupasın'da çeyrek final heyecanı... Bugün saat 17.00'da oynanacak maçta kim galip gelecek? Brezilya mı yoksa Hollanda mı çeyrek finale çıkacak?

  2010 Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek final maç ; ları bugü ; n başlıyor . ' Cuma mesaisi ' nde favorilerden Brezilya , Avrupa futbolunun gü ; ç ; lü ; temsilcisi Hollanda ' yla oynuyor . Cruyff ' un ' Ç ; ok sıkıcı bir takım ' dediği ' Sambacılar ' la ' Total futbol ' un uzağındaki ' Laleler ' in mü ; cadalesi saat 17 . 00 ' de başlayacak .

Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek final randevuları bugü ; n başlıyor . Gü ; nü ; n mö ; nü ; sü ; ndeki en ö ; nemli randevu , elbette Nelson Mandela Bay Stadı ' nda oynanacak Hollanda-Brezilya maç ; ı . Bir yanda ' Total futbol ' un uzağında daha ç ; ok disiplinli bir şekilde sonuca yö ; nelik oynayan ' Portakallar ' , diğer yanda Johan Cruyff ' un ' Ç ; ok sıkıcı bir takım ' şeklinde nitelendirdiği ' Sambacılar ' .
Kupanın ' son sekiz ' lik virajında ü ; ç ; Avrupalı kaldı ve Hollanda , bu ü ; ç ; lü ; nü ; n en iddialı ekiplerinden . Takımın hü ; cum gü ; cü ; nü ; iki eski Real Madridli , Arjen Robben ve Wesley Sneijder belirliyor . İleride Dirk Kuyt sakin bir gö ; rü ; ntü ; veriyor , Robin Van Persie ' nin ise ayakları ve kafası kadar ç ; enesi de ç ; alışıyor .

Brezilya ise ani patlamalarla dikkat ç ; ekiyor . Oyun boyunca top kontrolü ; nü ; elinde tutan ' Sambacılar ' , defans hattını ç ; ok sağlam tutup orta sahada Kaka ve Robinho gibi isimlerin yeteneklerine , ileride de Luis Fabiano ' nun hızına ve ' ellerine ' gü ; veniyor . Dunga ' nın takımında Elano ve Felipe Melo sakat , Ramires ise kart cezalısı .

İki ekip Dü ; nya Kupaları tarihinde ü ; ç ; kez karşı karşıya geldi , iki taraf da birer kez ( 1974 ' te Hollanda , 1994 ' te Brezilya ) kazandı , 1998 ' de 1-1 biten mü ; cadeleyi penaltı atışları belirledi ve kazanan Brezilya oldu . Bugü ; nkü ; maç ; , kâ ; ğıt ü ; zerinde turnuvanın en gü ; zel karşılaşmalarından biri olmaya aday ama malum futbol , kağıt ü ; zerinde değil sahada oynanıyor .

Geç ; miş randevular

1974 Dü ; nya Kupası
Hollanda-Brezilya : 2-0

1994 Dü ; nya Kupası
Brezilya-Hollanda : 3-2

1998 Dü ; nya Kupası
Brezilya-Hollanda : 1-1
( Penaltılarla 4-2 Brezilya )

2010 Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek finale ç ; ıkmaları tahmin edilmeyen iki ekip , Uruguay ve Gana , bugü ; n 21 . 30 ' da başlayacak olan maç ; ta yarı final bileti iç ; in mü ; cadele edecekler . Kupada kalan tek Afrika temsilcisi Gana , 1930 ve 1950 dü ; nya kupalarını kazanan rakibini yenmeyi başarırsa tarihinde ilk kez yarı finale ç ; ıkıp , aynı zamanda bunu başaran ilk ' kara kıta ' temsilcisi olarak da tarihe geç ; ecek .

Uruguay ' da teknik direktö ; r Oscar Tabarez , sakat olan savunmacı Godin ' in yerine Victorinio ' yu oynatacak . Gana ' daysa Mensah , Boateng ve Sarpei ' nin durumları henü ; z netleşmedi . ' Siyah Yıldızlar ' da Kart cezalısı Mensah ' ın yerine Vorsah , Ayew ' in yerine de Muntari forma giyecek .