Beş koldan saldırdılar

KORUCULARA EŞZAMANLI PUSU




Türkiye dün Siirt'ten gelen terör haberiyle sarsıldı. Pervari İlçesi'nde beş ayrı noktadan saldıran PKK'lılarla çıkan çatışmada, ikisi asker 5 kişi şehit oldu. İnsansız Hava Aracı destekli operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirildi
Siirt'in Pervari İlçesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan iki ayrı çatışmada bir üsteğmen, bir uzman çavuş ve 3 köy korucusu şehit oldu. Çatışmanın ardından bölgede yapılan operasyonda 12 terörist ölü ele geçirildi.
Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Sarıyaprak Köyü kırsalında konuşlanan jandarma taburuna önceki gece saat 23.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından beş ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği ilk çatışmada 4 asker yaralandı. Helikopterle askeri hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve Uzman Çavuş Yunus Berber, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
KORUCULARA EŞZAMANLI PUSU
Terör örğütü üyeleri, Sarıyaprak saldırısıyla eşzamanlı olarak Doğanköy-Sarıyaprak köyleri arasındaki yolun güvenliğini sağlayan geçici köy korucularını da pusuya düşürdü. Saldırıda köy korucuları Şevket Babat, Halil Bulut ve Mehmet Kaplan şehit oldu. Çatışmanın ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı ve İnsansız Hava Araçları (İHA) bölgeye yönlendirildi. 12 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Şehitlerin naaşı Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine gönderildi. Konya'da son yolculuğuna uğurlanan şehit Mustafa Çuhadar için düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayrakları açan kalabalık, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Korucuların cenazeleri ise Doğan Köyü'nde toprağa verildi. 

İKİ GÜN SONRA DÖNECEKTİ
29 YAŞINDA şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın Konya'daki baba ocağında acı ve gözyaşı vardı. Eşi de kendisiyle birlikte Siirt'te öğretmen olarak görev yapan şehit Üsteğmen Çuhadar'ın 1.5 yaşındaki kızı Meliha Nur, yaşananlardan habersizdi. Üsteğmen Çuhadar'ın Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne tayininin çıktığı ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği öğrenildi. Çuhadar'ın önceki gün annesiyle telefonda konuştuğu, 'Beni merak etmeyin, yakında geleceğim' dediği belirtildi.

Pınar'ı yalnız  bırakmayacak
Osmanİye'de, PKK terör örgütü mensuplarınca Kanlıgeçit Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırı sonucu eşini kaybeden Teğmen Cumhur Akdağ'ın tayini çıktı. Akdağ'ın, 28 Haziran tarihinde Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'ndan ilişiğini kestiği belirtildi. Akdağ, 13 Temmuz tarihinde İzmir Foça Komando Okulu'nda eğitmen olarak göreve başlayacak.

Zeki DURSUN / KONYA - Semil YALÇIN / SİİRT

 


Akşam