Amasya'daki Okullara Deprem Rötuşu

Amasya'daki dört okulda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlatıldı.

Amasya'daki Okullara Deprem Rötuşu
  İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt , Amasya il merkezindeki Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu ile Oniki Haziran Lisesi ' nin yanı sıra Taşova Lisesi ve Göynücek Atatürk İlköğretim Okulu ' nda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlatıldığını belirtti .
Deprem güçlendirme çalışmalarının 2000 yılından önce inşa edilen binalarda uygulandığını belirten Akkurt , " İl genelindeki okullarda yapılan tetkiklerde depreme karşı güçlendirilmesi gereken binaları tespit etmiştik . Geçen yıl Atatürk Lisesi , Amasya İmam Hatip Lisesi , Merzifon İmam Hatip Lisesi ve Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ' nda deprem güçlendirme çalışmaları uyguladık . Bu yıl ise Amasya merkez Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu , Oniki Haziran Lisesi , Taşova Lisesi ve Göynücek Atatürk İlköğretim Okulu ' nda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlattık . 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılışına kadar tamamlanması hedeflenen inşaat çalışmalarında söz konusu okullardan Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu ile Oniki Haziran Lisesi ' nin onarım ve cephe giydirmelerinin yanı sıra doğalgaza dönüşümlerini de gerçekleştireceğiz " diye konuştu .
Amasya Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Küçük ise , okulların deprem güçlendirme ve onarım çalışmalarına 2bin100 lira kaynak harcanacağını kaydetti .