Alaplı'da Kabotaj Bayramı Renkli Geçti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Alaplı'da Kabotaj Bayramı Renkli Geçti
  Alaplı balıkçı barınağında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan törenlerde Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve protokol üyeleri Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktılar . Etkinlikler kapsamında düzenlenen halat çekme yarışmalarında 5 ' er kişiden oluşan takımlar rakiplerini yenebilmek için büyük bir uğraş verdi . Çeşitli kategorilerdeki yüzme yarışları ise nefes kesti . Olta ile balık tutma , alanını dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi . En çok ilgi gören yarışmalardan biri de yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağı ' nı kapma yarışması oldu . Yarışmacılar , bayrağı kapabilmek için büyük bir uğraş verdiler . 500 TL para ödüllü bayrağı kapmak için uğraş veren gençler bir türlü bayrağa ulaşamadı . Arkadaşlarının da desteğini alarak yağlı direkte yardımıyla bayrağı almaya çalışan Cevat Yaman bayrağı kaparak ödülün sahibi oldu .
Törene Alaplı Kaymakamı Aydın Memük , Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran , AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu , CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin , TSO Başkanı Rafet Kılıç , belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı .