AK Parti'de istifa şoku yaşanıyor

Dün genel merkeze çağrılan AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar'ın istifasının istendiği öğrenildi. Ayrıca Mersin İl Başkanı Fatih Kısa da istifa etti.

AK Parti'de istifa şoku yaşanıyor
  Yeniden yapılanmaya gidileceğinin kendisine iletildiğini belirten Vardar , iyi bir partili olarak istifasını verdiğini aç ; ıkladı . Vardar , 2- 3 gü ; n iç ; erisinde yeni başkanın atanacağını kaydetti .

Ak Parti Bursa Hizmet Binası ' nda il yö ; netimi ile yaklaşık 30 dakikalık toplantının ardından basın toplantısı dü ; zenleyen Nagip Vardar , 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kongrenin ardından , bugü ; ne kadar ortak akıl ve istişare iç ; erisinde hizmet verdiklerini sö ; yledi . Yaptıkları ç ; alışmaların tü ; m partililer ve Bursalılar tarafından bilindiğine dikkat ç ; eken Vardar , dü ; n saat 12 . 30 sıralarında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem tarafından Ankara ' ya ç ; ağrıldığını belirtti .

Genel merkezde yapılan aç ; ıklamada merkez Osmangazi , Nilü ; fer ve Yıldırım ilç ; elerinde teşkilata canlılık getirilmek istendiği ve yeni yapılanmaya gidileceğinin bildirildiğini belirten Vardar , istifasının istendiğini aç ; ıkladı . İyi bir partili olarak dü ; n istifasını verdiğini kaydeden Vardar , &ldquo ; Ö ; nü ; mü ; zdeki 2- 3 gü ; n genel başkan yardımcımızın Bursa ' ya gelip yapacağı ç ; alışmalar ile yeni il başkanı belirlenecek . Osmangazi , Nilü ; fer ve Yıldırım ilç ; e başkanları da ç ; alışmanın ardından atanacak . Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz&rdquo ; dedi .

' GEREKÇ ; E SORMA LÜ ; KSÜ ; MÜ ; Z YOK '

Basın mensuplarının ' Sizin gö ; revden alınmanıza gerekç ; e gö ; sterdiler mi? ' sorusunu Vardar , &ldquo ; Gerekç ; e bildirmediler . Yeni yapılanma olduğunu sö ; ylediler . Biz de sormadık . Soru sorma gibi lü ; ksü ; mü ; z yok zaten . Yeni arkadaşlarımızın gelmesi ile yeni heyecan gelebilir&rdquo ; diye yanıtladı .

Kimseye kırgın olmadığını dile getiren Vardar , &ldquo ; Asla kırgınlık yok . Aynı onuru taşıyacağım . Bundan sonra da ç ; alışmalarımız devam edecek . AB standartları iç ; in ç ; alışmak zorundayız&rdquo ; diye konuştu .

Basın mensuplarının ' Aç ; ılışlara katılmak iç ; in 6 Haziran 2010 tarihinde Bursa ' ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan ile bu konu o zaman konuşuldu mu? ' sorusuna ise Nagip Vardar , &ldquo ; Ç ; ok gü ; zel bir program olmuştu . 25 bin kişi katılmıştı . Bursa ziyaretinde bö ; yle bir durum gü ; ndeme gelmedi&rdquo ; diye yanıt verdi .

MERSİN İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Mersin ' de Ak Parti İl Başkanı Fatih Kısa , da gö ; revinden istifa etti . Geç ; en ay kardeşi Emre Kısa ' nın bir işyerine silahlı baskın dü ; zenlediği iddiasıyla gü ; ndeme gelen Fatih Kısa , istifasını yazılı aç ; ıklamayla duyurdu .

Gö ; reve geldiği gü ; nden bu yana gece gü ; ndü ; z ç ; alıştığını belirten Fatih Kısa , aç ; ıklamasında şunları kaydetti :
&ldquo ; Mersin ' de barışın , huzurun ve refah ortamının artması iç ; in bü ; tü ; n arkadaşlarımla hiç ; bir fedakarlıktan kaç ; ınmadım . Gelinen son durumda şahsımın ü ; zerinden partimiz yıpratılmaya ç ; alışılmaktadır . Ü ; lkemizin geç ; mekte olduğu kritik sü ; reç ; iç ; inde partimizin yıpratılmasına gö ; z yummam mü ; mkü ; n değildir . Arkadaşlarımla ve parti merkezimle yaptığım istişareler sonucunda şerefle yü ; rü ; tmekte olduğum gö ; revimden ayrılma kararı aldım . Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi ü ; lkem ve partim iç ; in ç ; alışmaya devam edeceğim .

vatan