1 ayda 5 bin sayfa kitap okudu, ödülü kaptı

Elbistan Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve çeşitli kuruluşlar tarafından sponsorluk desteği verilen 'ayın okuyucusu' projesinde Haziran ayınd

  Elbistan Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve çeşitli kuruluşlar tarafından sponsorluk desteği verilen ' ayın okuyucusu ' projesinde Haziran ayında dereceye girenler belli oldu .

Proma Alışveriş Merkezi ' ndeki ödül töreninde 5 bin 806 sayfa kitap okuyan Mustafa Kara ve 3 bin sayfa kitap okuyan Gözde Kozanoğlu ' na ödülleri takdim edildi . Ufuk Kitap Kırtasiye ' ye üye olarak 29 kitap okuyan 12 yaşındaki Mustafa Kara ile Barla Kitapevi ' ne üye olarak 3 bin sayfa kitap okuyan Gözde Kozanoğlu , kitap okumanın hayatlarını değiştirdiğini ifade etti . Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş , " Yaz döneminde öğrenciler ve velileri kitap okumaya ve zamanlarını bu şekilde değerlendirmeye çağırıyorum . Bu tatil döneminde en güzel uğraş kitap okumak olmalı . Ayrıca bize bu çalışmada destek veren sponsor kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz . Bu ödüllendirmelerin temel amacı , insanları daha fazla kitap okumaya teşvik etmektir . " şeklinde konuştu .

4 aylık süre için sponsor olan Proma Alışveriş Merkezi Sahibi Faruk Keçebir de ileri ki dönemlerde yeniden bu tür çalışmalarda yer alacaklarını belirtti . Keçebir , " Bu anlamlı organizasyonda yer almak bizi mutlu etti . Gönül isterdi ki daha uzun süreli sponsor olalım ancak ileride yeniden bu çalışmada yer alabiliriz . " dedi .

Daha sonra bu ayın altın okuyucularına belgeleri ve ödülleri verildi . Ödül töreninde kitap evlerinin sahipleri ile Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kızmaz da hazır bulundu .