Urla Sanat Geceleri Sürüyor

Urla Belediyesi ve Urla Sanat Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen "Urla Sanat Geceleri" devam ediyor

Urla Sanat Geceleri Sürüyor
Urla Belediyesi ve Urla Sanat Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen "Urla Sanat Geceleri" devam ediyor. Tarihi bin 800'lü yıllara dayanan ve her dönemde kültür ve sanatın merkezi konumunda bulunan Tarihi Zafer Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler her akşam yüzlerce kişinin akınına uğruyor. Sanatın pek çok dalından örneklerin yer aldığı ve her akşam farklı performansların sergilendiği etkinlik 23 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek.
Arya dinletisi, tango gösterisi ve Mors konseriyle başlayan etkinliğin ikinci gecesinde E.K.G. Grubu Pop-Rock konseri ile başladı. Yerli ve yabancı rock müziğinin sevilen parçalarını seslendiren grup dinleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Konserin ardından Zuhal Yorgancıoğlu defilesi gerçekleştirildi. Geleneksel Türk motiflerinin yer aldığı koleksiyondan bir bölümün sergilendiği ve Urlalı kızların yer aldığı defile büyük ilgi gördü. Urla'da yaşayan dünyaca ünlü modacı Zuhal Yorgancıoğlu, kendisini Urlalı olarak gördüğünü ve dolayısıyla yapılan bu sanat etkinliğinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Zuhal Yorgancıoğlu gibi dünyaca ünlü bir değerin etkinliğe katılmasından dolayı büyük onur duyduklarını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Defilenin ardından ikinci gün etkinlikleri Karahan Kadırman'ın doğaçlama yaptığı Saksafon dinletisi ile sona erdi.
PLAK DİNLETİSİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ
16-23 Temmuz tarihleri arasından düzenlenen "Urla Sanat Geceleri"nin üçüncü gününde Zafer Caddesi'nde yer alan Dipdibe Sanatevi'nin sahibi Emin Araç "Tahta Valiz"inden çıkan plaklarla konuklara geçmişe yolculuk yaptırdı. Yerli ve yabancı pek çok plağın çalındığı "Tahta Valiz-Plak Dinletisi"nin ardından Orcan Ruhselman keman dinletisi sundu. Arkadaşlarının gitar ve trampetle eşlik ettiği Ruhselman'ın sunduğu keman dinletisi özellikle gençlerden büyük ilgi gördü.
Müzik dinletilerinin yanı sıra her gece ayrıca resim ve karikatür sergileri ve ressamların canlı performansları, hediye stantları, çocuklar için seramik ve resim atölyeleri yer alıyor.