'Rum Kilisesi Onarılmayacak'

Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, Gesi Kayabağ Yanartaş Rum Kilisesi'nin onarımının söz konusu olmadığını söyledi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ilgili bakanlıktan ödenek gelmesi halinde yapılması teklif edilen Gesi Kayabağ Yanartaş Rum Kilisesi onarım işinin, taslak programında yer almasına karşın, plan bütçe komisyonunda oy birliği ile programdan çıkarıldığını söyledi.
Aydın, Komisyonun AK Parti üyeleri Şahin Yetikcan, Mahmut Kartal, Mehmet Tuna, Turgut Koç, Serdal Özcan ve MHP'li üyeler Hasan Yazgan ile Osman Koç'un imzalarını taşıyan raporda '2011 yılı yatırım programı, kiliselere bakım ve onarım yapılması ile ilgili projelerin, yatırım programından çıkarılmasına karar verilmiştir' ifadesi açıkça yer almaktadır. Komisyon raporundan da anlaşılacağı gibi, yatırım programında İl Özel İdaresi'nin kaynaklarından kilise onarımına ilişkin herhangi bir teklif bulunmadığı gibi, komisyonca da İl Özel İdaresi kaynaklarından böyle bir işin yapımına ilişkin herhangi bir öneri teklif edilmemiştir" dedi.