Prımergy sunucularını buluta bağlayacak

Sistem yönetim yazılımı Serverview Resource Orchestrator, veri merkezlerinde yer alan Prımergy sunucular ve diğer sistem kaynaklarının yönetimini Bulu

Sistem yönetim yazılımı Serverview Resource Orchestrator, veri merkezlerinde yer alan Prımergy sunucular ve diğer sistem kaynaklarının yönetimini Bulut platformlarında olduğu gibi otomatik olarak yapacak.

Dünyanın önde gelen bilişim firmalarından Fujitsu, veri merkezlerindeki sunucuların ve diğer sistem kaynaklarının yönetiminde Bulut yaklaşımını öne çıkaran özel bir yönetim yazılımını duyurdu. Gelişmiş teknolojisi ile öne çıkan yeni sistem yönetim yazılımı Serverview Resource Orchestrator, Fujitsu'nun geçen nisan ayında detaylarını açıkladığı Bulut stratejisinde önemli bir mihenk taşı olarak görülüyor.

İşletmelerin değişen ihtiyaçlarına hızlı ve daha esnek bir yöntemle cevap veren yazılım, self servis sistem atama (provisioning) yaklaşımıyla çalışıyor. Gerekli durumlarda sistem kaynaklarını çalışan belli iş uygulamalarına otomatik olarak tahsis edebiliyor.

Serverview Resource Orchestrator'un otomatik kaynak atama becerisini kullanan veri merkezi yöneticileri, yeni bir sistemi çok büyük bir hızla devreye alabiliyor. Bulut platformlarına hazırlıklı olan veri merkezlerinde yeni bir sistemin altyapıya eklenmesi ve uygulamaları kullanmaya hazır duruma gelmesi, bu yazılım sayesinde yüzde 90 oranında daha hızlı gerçekleşiyor. Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer, Serverview Resource Coordinator hakkında şunları kaydediyor:

"Veri merkezlerinin en temel problemlerinden biri de mevcut sistem kaynaklarını en doğru şekilde yönetebilmektir. Bir yandan sayısı giderek artan sunucuların konsolidasyon ihtiyacı, diğer yandan ise artan iş uygulamaları nedeniyle mevcut atıl kapasiteleri kullanma zorunluluğu, bilgi teknolojisi yöneticilerini iki yönden baskı altına alıyor. Fujitsu bu noktada akıllı yönetim yazılımı Serverview Resource Coordinator ile sistem yöneticileri üzerindeki bu baskıyı kaldırmayı ve onlara yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Yazılımın otomatik kaynak atama becerisi, iş uygulamalarına mevcut altyapıyı en son noktasına kadar kullanma imkânı verirken, yöneticiler de sistemin kurulumunda gerekli otomasyon ayarlarını çok basit bir şekilde yapabiliyorlar. Dolayısıyla klasik yollarla gerçekleştirilen bir sistem kurulumu için gereken süreden bu yazılım sayesinde yüzde 90 oranında tasarruf edilebiliyor".

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Serverview Resource Coordinator yazılımı, kurulum aşamasında, kullanıcıdan bazı temel soruları yanıtlamasını istiyor. Örneğin, sistem altyapısından temel beklentilerin yanı sıra veri depolama ve ağ bağlantılarıyla birlikte fiziki ve sanal sunuculardan oluşan sistem gruplarını ifade eden şablonların ve önceden yapılandırılmış sistem kopyalarının da yönetim yazılımına tanıtılması gerekiyor. Başlangıçta bir kereliğine yapılan bu genel ayarlar, daha sonraki günlerde veri merkezi yöneticilerinin zaman tüketen karmaşık işlemlerden kurtulmasını sağlıyor. Dahası çalışanlar tarafından yapılan ve genelde sorun yaratmaya eğilimli sistem atama girişimlerini ortadan kaldırarak tüm bu işlemleri bilgisayar ortamına aktarmış oluyor. Yazılımın çarpıcı bir özelliği de veri merkezlerine Bulut benzeri bir yapıyı kazandırması oldu. Bu sistem yazılımı, veri merkezlerinde mevcut kaynakların en uygun şekilde yönetimini sağlarken, maliyet tasarrufu ve esnek yönetimİ ile Bulut platformlarının avantajını kurumlara taşıyor.

Serverview Resource Orchestrator, Fujitsu'nun ve Netapp Cisco, Brocade, Vmware ve Microsoft gibi teknolojik iş ortaklarının, veri depolama, ağ altyapısı ve sanallaştırma uygulamalarının yönetim katmanlarına erişimi sağlayan çeşitli ara yüzlere sahip. Yazılımın diğer teknolojilerle entegrasyon yetkinliğinin gelecekte daha da geliştirilmesi hedefleniyor.