Kızıltepeli muhtarlar elektrik sorununun çözülmesini istedi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik sıkıntılardan dolayı Kızıltepeli muhtarlar bir araya gelerek Mardin yolundaki TEİAŞ'ta bir basın açıkla

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik sıkıntılardan dolayı Kızıltepeli muhtarlar bir araya gelerek Mardin yolundaki TEİAŞ'ta bir basın açıklaması yaptı.Günde 8 saati bulan elektrik kesintilerinin yanı sıra 50 ila 450 arası aşırı düşük ve aşırı yüksek seviyede voltajın gidip gelmesinin bölge halkını perişan ettiği kaydedildi. Basın açıklaması sırasında Kızıltepe Kaymakamı Osman tunç TEİAŞ'a geldi.

Muhtarlar adına basın açıklamasını yapan Kızıltepe'ye bağlı Sevimli Köyü Muhtarı Mikail Erbeyi, "Mardin Kızıltepe ilçesinde elektrik sorunu sadece ortaya çıkmış bir sorun değildir. Bu sorun son 10 yıldır yaşanmaktadır. Ara ara dönemlerde iyileşme olduysa da birkaç aydan öteye gitmemiştir. Bu kesintiler halkı canından bezdirmiş hele hele çiftçi perişan durumdadır. Günde 8 saati bulan elektrik kesintilerinin yanı sıra 50 ila 450 arası aşırı düşük ve aşırı yüksek seviyede voltajın gidip gelmesi bölge halkını perişan etmiştir." dedi.

Konuşmasına deva eden Erbeyi, "Çiftçi tarlasını sürmüş ekmiş, gübresini atmış ama elektrik sorunundan dolayı tarlasını sulayamamaktadır. Bazı çiftçilerimizde sulama yapamadıkları için ekinleri kurumuş ve tarlalarını sürmüştür. Elektrik sıkıntısından dolayı 100'ü aşkın su dalgıç pompası yanmıştır. Tamirci dükkânları arızalanmış elektronik eşyalarla dolmuştur. Şimdi ye kadar hazar çok büyük. Halkımız umutsuz ve perin durumda sorununun çözülmesini bekliyor Biz halk olarak Hasar tespit komisyonun kurulmasını ve hasar tespitinin yapılmasını, ivedi olarak bölgeye 3 adet 100'lük Trafonun kurulması ve uzun vadede çözüm için Dikmen beldesinde Trafo merkezinin kurulmasını istiyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Basın açıklaması sırasında TEİAŞ'a gelen Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, "Aldığımız bilgilere göre Mardin'e bir trafonun geldiğini ve hafta sonuna kadar monte edildiğinde Kızıltepe elektrik sorununun azalacağına dair bilgi var. Amacımız çiftçimiz daha fazla sıkıntı yaşamadan sorunun bir an önce çözülmesi yönündedir. Bir devletimize düşen birde vatandaşımıza düşen paylaşım ile alakalı yani sıkıntı yaşanacaksa adil ve dengeli bir şekilde tüm vatandaşlarımız tüm çiftçilerimiz de kendilerine düşen kısmına da katlanmaları gerekiyor. Çiftçimiz geri dönüşümü olmayan bir konuma gelmeden bu sorununun çözülmesi gerekiyor. Zan ederim de bu sorun çözülecek." dedi.