İzmir'de haşereyle mücadele hızlandırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sineksiz bir yaz için yıl boyunca sürdürdüğü mücadeleye hız verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, 2010 yılı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sineksiz bir yaz için yıl boyunca sürdürdüğü mücadeleye hız verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, 2010 yılı bütçesinde haşereyle mücadele çalışmalarına 8 milyon lira kaynak ayrıldığını kaydetti.

Kış aylarında ağırlıklı olarak sulak ve kapalı alanlarda ilaçlama yapıldığını belirten yetkililer, "Isınan havayla birlikte mücadeleyi açık alanlar ve sulak bölgeler üzerinde yoğunlaştırdık. İzmirlilerden gelen şikayetleri de gözönüne alarak ekiplerimiz, 12 bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemiz bünyesindeki 70 kişiye, yaz aylarında 100 işçi daha takviye ettik. Böylece 170 kişiden oluşan ekibimiz, 10'ar günlük periyotlarda, belirlenen üreme alanlarını ilaçlamaya başladı." bilgisini verdi.

Sivrisinek mücadelesinde önemli olan noktanın larva dönemindeki ilaçlama olduğunu ifade eden yetkililer, "Sinek, ergin hale gelip uçtuktan sonra mücadele zorlaşıyor. Sineği kaynağında bulup ilaçlamak daha verimli ve yüzde 100 sonuç verir. Bu yüzden, kentin tamamında 12 ay süresince üreme alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Temiz sularda, hedef dışındaki canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü'nden onaylı ve Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı larvasitler kullanıyoruz." dedi. Yaz aylarında günde ortalama 100-150 arasında şikayet aldıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, bunların tamamının 24 saat içinde değerlendirildiğini ifade etti.

HAVADAN İLAÇLAMA

Haşereyle mücadele çalışmalarını havadan da destekleyen Büyükşehir Belediyesi, bu ay helikopterle ilaçlamaya da başlayacak. Gerenköy, Bağarası, Maltepe, Menemen, Ulukent, Sasalı, Foça, Balatçık, Seyrek ve Kaklıç'taki tahliye kanalları, Sazlıgöl ve Selçuk bölgesindeki göletlerle bataklık alanlar, Küçük Menderes Nehri'ne bağlı tahliye kanallarındaki sivrisinek üreme alanları havadan ilaçlanacak.

İLÇELERE DESTEK

Belediye, sinek ve sivrisinekle mücadele konusunda, sınırlarına bağlı olan belediyelere de destek veriyor. Teknik ve uygulamalı eğitimler düzenleyen, ilaç ve ekipman temin eden belediye, bu yıl Seferihisar, Menemen, Menderes, Foça ve Urla'da bölge ekipleriyle ilaçlama yapıyor. Karasinek, sivrisinek ve fareye yönelik rutin ilaçlamaların yanısıra kene, pire, hamamböceği ve akrep gibi zararlılar hakkında gelen şikayetler de değerlendiriliyor.