Eş durumu mağduru öğretmenler isyanda

İl emri mağduru öğretmenler, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret etti. Eşlerinden ve çocuklarından uzakta görev yapmanın zorluklarını anlatan öğretmenler, Türk Eğitim-Sen'den destek istedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin aile bütünlüğünü ortadan kaldırdığını belirterek, öğretmenlerin büyük bir haksızlığa uğradığını söyledi. Ailelerinden ayrı görev yapan öğretmenlerin psikolojilerinin bozulduğunu kaydeden Koncuk, eşleri ayırmanın Anayasa’ya da aykırı olduğunu vurguladı.

MEB’in hakkaniyetten uzak olan bu uygulaması nedeniyle öğretmenlerin zor durumda kaldığını söyleyen Koncuk, Türk Eğitim-Sen’in eşleri birbirinden ayıran uygulamaya karşı her zaman mücadele ettiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’dan öğretmenleri ailelerinden ayırmamasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda eylem kararı alındı. Türk Eğitim-Sen ve diğer sendikaların da destek vereceği eylem, 21.07.2010 Çarşamba günü saat 12:00’de Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerin eşleriyle, çocuklarıyla katılacağı eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı protesto edilecek.

İl emri mağduru öğretmenler, eylemin etkisini katılımın gücüyle doğru orantılı olacağını gerekçe göstererek, eş durumu mağdurlarının eylem için mutlaka zaman ayrılması yönünde destek bekliyor.

Mağdur öğretmenler, aksi takdirde, hak almak mümkün olmayacaktır diyerek meslektaşlarına çağrıda bulundu.

turkegitimsen.org