Çorumlulardan Keşkek Günü

Çorumlular Derneği Urla Şubesi Kuşçular Can Tesisleri'nde keşkek günü düzenleyerek birlik ve beraberliklerini yalnız ölüm ve düğünlerde değil her koşulda göstereceklerini kanıtlamak için bir araya geldiler

Çorumlulardan Keşkek Günü
Çorumlular Derneği Urla Şubesi Kuşçular Can Tesisleri'nde keşkek günü düzenleyerek birlik ve beraberliklerini yalnız ölüm ve düğünlerde değil her koşulda göstereceklerini kanıtlamak için bir araya geldiler.
Etkinliğe İzmir Çorumlular Federasyonu Başkanı Kemal Aydın, Narlıdere Çorumlular Derneği Başkanı Altan Tüfekçi, Mecitözü Doğla Köyü Dernek Başkanı Kasım Okçu, İl Genel Meclis üyesi ve AKP İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, meclis üyeleri Atilla Özkaya, Murat Gül, ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Necati Cumalı Kültür Derneği temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kıvılcım katıldı. Keşkeklerin kaynatıldığı ve çayların demlendiği etkinliğin açış konuşmasını Çorumlular Derneği Urla Şube Başkanı Erdoğan Cömert yaptı. Konuşmasında Urla'da Çorumluların kazma ve kürekleriyle çalıştıklarını yarınlara yön vermek için artık gelecek kuşakların yönetici kadrolarda yer alması gerektiğini vurguladı. İzmir Çorumlular Federasyonu Başkanı Kemal Aydın; "Biz Anadolu'da toprağımızdan memnunduk. Toprağımız bizi aç koymadı. Ancak, köylüyü yok eden iktidarlar yüzünden çocuklarımızı yetiştirebilmek için metropollere geldik. Metropollerde de aç kaldık. 'Çorumlu kazmadan kürekten sorumlu', sözünün arkasına 'Çorumlu ülkesinden sorumlu' demek için dernekler kurduk. 12 Eylül faşizminin çocuklarımızı yememesi için yeni 12 Eylül referandumunu halka anlatmak gerektiğini düşünüyoruz. İlk olarak Urla'da tüm demokratik kitle örgütleriyle 12 Eylül Referandumu paneli düzenleme kararı aldık. Anayasayı anlatacağız hayır demenin gerekçelerini ortaya koyacağız. Çorumlular ameledir. Ben de ameleyim. Sosyal güvencemiz yoktur. Hastanelerin özelleştirilmesine de hayır demek için bir araya gelmeliyiz. Hastanelerle ilişkili bir paneli de İzmir Tabipler Odası ile birlikte Urla'da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yönetilen olmaktan çıkıp yönetenler arasında yer alabilmek için yemek derneği değil, ülke sorunlarıyla bire bir ilgilenen bir dernek olmak konusunda kararlıyız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Narlıdere Çorumlular Derneği Başkanı Altan Tüfekçi'nin bağlaması eşliğinde söylenen türküler ve çekilen halaylar ile bir güzel gün daha sona erdi.