Berlusconi gizli bir örgüte lider mi?

Skandallarıyla gündemden düşmeyen İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin bu kez başı ciddi şekilde dertte. Zira, Berlusconi'nin İtalya'da siyasi ve ekonomi dünyasına yön vermekle suçlanan bir gizli örgüte lider olduğu iddia ediliyor.

Skandallarıyla gündemden düşmeyen İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin bu kez başı ciddi şekilde dertte. Zira, Berlusconi'nin İtalya'da siyasi ve ekonomi dünyasına yön vermekle suçlanan bir gizli örgüte lider olduğu iddia ediliyor. Ne eskort kız skandalı, ne kıyak atamalar, ne de yolsuzluk suçlamaları.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, bu kez koltuğunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.  Zira, berlusconi italya'da devlet içindeki bir gizli örgüte liderlik yapmakla suçlanıyor.

Skandalın adı P-3... Medya, 1980'lerdeki P-2 mason locası örgütlenmesine benzer bir suç biriminin İtalyan devleti içinde örgütlendiğini beyan etmek için skandala bu ismi verdi.

İtalyan Yargıtay Başsavcılığı'nın soruşturmasıyla ortaya çıkarılan gizli örgüt, ekonomi ve siyaset dünyasını yönetiyor.

İçerisinde iş adamları, siyasetçiler ve yargı mensupları var. Onlarca işadamı gözaltına alındı. Skandalla ilgisi bulunduğu ortaya çıkan Hazine Bakan Yardımcısı Nicole cosentino ile bazı yerel yöneticiler istifa etti. Ama daha önemli bir iddia da var. Skandala karışanların telefon dinlemelerinde "Sezar" olarak söz ettikleri biri var. O Sezar'ın Başbakan Berlusconi olduğu öne sürüldü.

Berlusconi'nin avukatı Nicollo Ghedini, "Sezar iddiası bir saçmalık" diyerek, iddianın gerçek olmadığını söyledi. İtalya Adalet Bakanı Angelino Alfona da, "İnsanlar demokrasiyi video oyunlarıyla karıştırıyor. Uzaktan kumandayla bu yönetilemez" diyerek iddiaları yalanladı.

Hükümet yetkilileri skandalı önemsiz gibi göstermeye çalışsa da medyada farklı görüşler var. La Repubblica gazetesi, "Berlusconi hükümetinin hayalet gemisi hayatta kalmaya çalışıyor" diyerek skandalın hükümette derin darbe etkisi yaptığını öne sürdü.

Yaklaşık 20 yıldır tüm skandallardan yara almadan kurtulan Berlusconi de bu kez işi ciddiye alıyor. İtalya Başbakanı'nın  bu yıl yaz tatili programını iptal etmesi de bunun en önemli belirtisi.


CNN Türk