Anaların sesi ölümü durdurur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Çocukları ve şehitleri istismar edenlere karşı süreci devam ettirdiklerini savunan Erdoğan, Bu işi çözmekten başka çaremiz yok. Bir ve beraber olmaktan başka alternatifimiz yok' dedi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Çocukları ve şehitleri istismar edenlere karşı süreci devam ettirdiklerini savunan Erdoğan, Bu işi çözmekten başka çaremiz yok. Bir ve beraber olmaktan başka alternatifimiz yok' dedi

 

Cem TÜRKEL/İSTANBUL
Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye'deki siyaset kurumu ve medyanın yıllarca statükoyu savunduğunu belirtti. Erdoğan, '30-40 yıl önceki korkularla, tehditlerle tereddütlerle yarın inşa edilemez' dedi. Konuşmasında kadınlardan referandum için destek isteyen Başbakan Erdoğan, 'Özellikle kadınlarımızın hem kendilerini hem de ülkeyi ilgilendiren bu değişiklik paketine  gerekli desteği  vereceğine inanıyorum' diye konuştu.

Ülkede sorunların mayınlı arazi olarak görüldüğünü ve kimsenin yanına yaklaşmaya cesaret edemediğini, dile getiren Erdoğan 'Öyle ki, bu ülkede yıllar boyunca nice kavramlar, nice kelimeler yasak ilan edildi. Kimsenin konuşmaya cesaret edemediği birçok kavram ve birçok sorun köy kahvelerinde hiç tereddütsüz konuşuldu. İşte hükümet olarak biz, bu tabuları yıkmanın mücadelesini verdik,  veriyoruz' dedi.

ÇIĞLIĞIMIZ ORTAK
Konuşmasında Bosna-Hersek'in Sirebrenitza Kasabası'nda ve Filistin'de kadınların yaşadığı dramlardan örnek veren Başbakan Erdoğan, Türkiye'de de kadınların yaşadığı olaylarla ilgili tespitler yaptı. Türkiye'de de annelerin ağlamaya devam ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, üç oğlunu terör örgütüne kaptırmış Diyarbakırlı Sakine Arat ile oğlunu Lice'de şehit veren Bitlis'li Matlube Güngör'ün haykırışlarını anlattı.


'GELİN KUCAKLAŞALIM'
'Anneliğin siyaseti yoktur,  Anneliğin ideolojisi yoktur. Anneliğin sağcılığı, solculuğu yoktur' diyen Erdoğan 'Üç çocuğunu teröre kaptırmış ve orada kaybetmiş, onların üzerine 4 çocuğun daha acısını yaşamış Sakine Hanım Diyarbakır'dan 'Gelin kucaklaşalım' diye sesleniyor.  Evladını vatanına şehit vermiş Matlube Hanım o büyük acıya rağmen 'Vatan sağ olsun' diyor. Onların yüreklerindeki sızı ne kadar büyükse, emin olunuz, yüreklerindeki cesaret de, kahramanlık da en az o kadar büyük' diye konuştu.
Erdoğan sorunun en büyük mağdurunun kadınlar olduğunu belirterek 'Sizin sözleriniz, sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak, kurşunlardan çok daha büyük etki yapacak, ölümleri durdurup gençleri yaşatacak güce ve kudrete sahip.' dedi.

MHP VE BDP'YE SERT ÜSLUP
Muhalefetİ sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan 'Provokasyonlarına, çocukları dahi, şehitleri dahi istismar eden ilkesiz politikalarına karşı biz bu süreci devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz' dedi. Türkiye'nin başka seçeneğinin olmadığını belirten Erdoğan 'Bir kez daha silah tüccarlarının, istismar politikalarından beslenenlerin kazanmasına izin vermeyeceğiz. Bir kez daha terörden, istikrarsızlıktan, huzursuzluktan nemalananların kazanmasına izin vermeyeceğiz' diye devam etti. Erdoğan, 'Terörden beslenen bu iki karşı kutbun, çözümsüzlük için çaba göstermesi, aynı anda hükümeti topa tutması çok manidardır' diye konuştu. Erdoğan açılımın içi boş eleştirisini de, 'Malzeme versinler dolduralım' diye yanıtladı.

NOTLAR
ToplantI, saat 14.20'de Erdoğan'ın gelmesiyle başladı. Erdoğan, salondaki konuklarının ellerini teker teker sıkarak 'hoş geldiniz' dedi. Erdoğan ile gelen kızı Sümeyye Erdoğan da konuklarla teker teker tokalaştı. Toplantıda, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da hazır bulundu. Toplantıya, aralarında TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Caroline Koç'un da bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün kadın temsilcileri katıldı.

 


Akşam