Yedi Yıllık Çile Sona Erdi
Bingöl'de 2003 yılında meydana gelen depremde inşa edilen Beroj Küme Evleri'nde yaşanan yol çilesi 7 yıl aradan sonra yapıldı.

Ak Parti olarak imkanlar ölçüsünde hizmet yapmaya devam edeceklerini belirten Aydın, Ekinyolu yeni yerleşim yerinin kanalizasyon sorununa çözüm bulduklarını söyledi. Bu sorunun giderilmesi için uzun süre kaynak bulmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, İl Özel İdaresi'nden buldukları ödenekle 125 boru döşenerek sorunun çözüldüğünü kaydetti. Aydın, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından son birkaç ayda 4 projenin hayata geçirildiğini belirterek, toplamda 27 bin 406 metrekare kilitli taş, 8 bin 767 metrekare bordur döşendiğini söyledi. Aydın, "Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan afet konutları alt yapı çalışmalarımız sonucunda binlerce metrekare kilitli ve bordur taş döşenmiştir. Bu hizmetler arasında; Ahmet Dursun Konutları bölgesine 11 bin 360 metrekare, Balıklıçay köyü Ünlüce mezrasına 5 bin 385 metrekare, Akpınar köyü yeni yerleşim bölgesine 5 bin 156 metrekare ve Ekinyolu köyü Cezaevi mevkiine 5 bin 505 metrekare kilitli taş döşenmiştir. Aynı şekilde bu yerlere 8 bin 767 metrekare de bordur taş döşenmiştir. Toplamda 620 bin TL'ye yapılan çalışmalardan iki tanesi bitti, biri yüzde 90'larda ve diğerinin çalışmaları ise devam ediyor" şeklinde konuştu.
Beroj Küme Evleri'nde ikamet eden vatandaşlar ise, deprem sonrasında yapılan konutlarda yaşanan sorunların giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi. Vatandaşlar, "Konutlarımız depremden sonra yapıldı. Ancak 7 yıldır özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyorduk. Evlerimize giderken çamurlara batıyorduk. Bizi bu çamurlardan kurtarıp kilitli parke taşı yapılmasına vesile olanlara minnettarız" ifadelerini kullandı.
