Kemal Kılıçdaroğlu Gemlik'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde teröre son vereceklerini söyledi.

Bursa temaslarında son olarak Gemlik ilçesine gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sevgi gösterileriyle karşılandı. CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu programda ilk konuşmayı yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler, son zamanlarda belediyede çıkan olayları değerlendirdi. Güler, "Şunu bilmenizi istiyorum: 1 kuruşun da 10 liranın da 10 milyonun da hesabını vereceğiz. Dün de bunu söyledim, bugün de söylüyorum. Bu belediye 1878'den beri var. Ben böyle bir ızdırap ve
inceleme görmedim. Adaletin yanında ve gerçeğin peşindeyiz. Bu dünyada ve ahirette halkımıza hesap verceceğiz. Ne yaptı diyenler bu açılışları görsün. Ağustos ayında Namık Kemal ve Mustafa Kemal ilköğretim okullarının temellerini atacağız. Kentin rantını halka döndereceğiz" diye konuştu.
Hesap verenlerin halkla arasındaki güven bağını güçlendirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Halka hesap vermek onur duyulacak bir olaydır. Hesap verenler halkla arasında güven bağını kurarlar. Başbakanlık çok güzel bir şey. Başbakan olma kararını siz vereceksiniz. Buraya gelmemin sebebi size doğruları söylemeyenleri şikayet etmektir. Size güzel bir Türkiye vaad etmek için geldim. Ve sizlere her şeyi güzel olan bu ülkede hep beraber barış, umut ve kardeşlik için yaşamaya söz vermek için geldim" ifadelerini
kullandı.
Mevcut düzeni bozacaklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, halk için çalışacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bu düzenden kim memnun? Hükümetin ezberini bozduk, düzenini de bozacağız. Hiç merak etmeyin. Hesap verme yetkisi sizde. Hesap sormazsak namerdiz. Tek başlarına anayasayı değiştiriyorlar. Gemlik meydanındaki bu sesi, Ankara duydu. Halktan yana bir düzen kuracağız. Halk için çalışacağız. Üretenler ve alın terini dökenler için düzen kuracağız" dedi.
Kılıçdaroğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Herkes çalışmalı. İşçi fabrikada, çiftçi tarlada çalışmalı. Memurumuz, işçimiz ve doktorumuz hep birlikte mücadele edip, Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız. Gemlik biliyorsunuz zeytiniyle bir dünya markası. Gemlik'teki zeytin üreticisi hakkını alıyor mu? Dünyanın en pahalı ilaç, mazot ve gübresini kullanan Gemlikli üreticiler, önümüzdeki seçimde oyunu gereken yerde kullanacak. İnsanca bir düzen oluşturup, hakça bölüşeceğiz."
Vatandaşların problemlerini çözmeye talip olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz sizin problemlerinizi çözmeye talibiz. Türkiye'nin rantına değil. Vatandaşın meselelerine talibiz. Açılım politikalarına inanmıyoruz. Terörü biz önleyeceğiz. Bu ülkeye barışı getireceğiz. AK Parti'ye ilk Osmanlı tokadını vuracağız. Gelecek kaygısı olmayan bir Türkiye olmasını istiyoruz. 87 yıldır çözülemeyen yurt meselesini CHP çözecek. Türkiye'nin dertlerini en geç 2 yıl içerisinde çözeceğiz. Halka hizmet etmek ne demek
olduğunu herkes görecek. Demokrasiyi yerine getireceğiz. Bugün 9 ayrı yerde konuştum. Halkın çıkarlarını savunmak için gezeceğim. Siyasette halka hizmet etmeyi biliyoruz. Büyüklerimiz ve öğretmenlerimiz bunları öğretti. Bizim yolumuz böyle oldu. Gemlik bir dünya markası olacak. Gemlik'in bağımsız bir üniversitesi de olacak. Söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle beraber, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Sunğipek Yerleşkesi Erkek Öğrenci Yurdu, Gemlik Belediyesi Çarşı Alışveriş Merkezi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Küçük Kumla Piknik Alanı'nın toplu açılışını yaptı.
Kılıçdaroğlu, Gemlik'teki programının ardından Yalova'ya geçti.