Karadeniz'de Boğulma Vakaları

Samsun'da hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar denize akın etti, 1 günde meydana gelen vakalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp ve biri ağır olmak üzere toplam 4 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altında

Samsun'da hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar denize akın etti, 1 günde meydana gelen vakalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp ve biri ağır olmak üzere toplam 4 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altında.
Yağmursuz bir hafta sonunun yaşandığı Samsun'da güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar denize akın ettiler. Hem Samsun halkı hem de çevre il ve ilçelerden gelenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Atakum sahilleri doldu. Öğleden sonra denizin dalgalanması nedeniyle çeşitli bölgelerde boğulma tehlikeleri yaşanırken 19 Mayıs ilçesinde arkadaşları ile denize giren 1 kişi boğularak hayatını kaybetti, Atakum'da yaşanan olaylarda ise 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi, 1 kişi de denizde kayboldu.
Boğulma vakalarına müdahale eden Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği dalgıçları Atakum sahillerinde yaşanan olaylarda 4 kişiyi denizden canlı çıkardı. Atakum dolgu alanında en son yaşanan boğulma olayında görgü tanıklarının ifadelerine göre Rıdvan isminde 15 yaşlarında bir genç, dalgalı suda gözden kayboldu. Olay yerine gelen Deniz Liman Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği dalgıçları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı dalgıçları, Sivil Savunma Müdürlüğü
dalgıçları ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptıkları tüm aramalara rağmen denizde kaybolduğu iddia edilen çocuğun izine rastlanmadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.