İngiliz tur operatörü iflas etti, Türkiye'de olan 12 bin turistin yüreği ağzına geldi

Türkiye ve Yunanistan'a turlar düzenleyen, yılda 50 binin üzerinde turiste ucuz tatil yaptıran İngiliz firması Goldtrail, 16 bin müşterisi tatildeyken battı. Firmanın Türkiye'ye tatile yolladığı 12 bin turistin de yüreği ağzına geldi. 119 sterline 1 hafta tatil yaptıran firmanın sahibi ise bir Türk çıktı



Türkiye ve Yunanistan'a turlar düzenleyen, yılda 50 binin üzerinde turiste ucuz tatil yaptıran İngiliz firması Goldtrail, 16 bin müşterisi tatildeyken battı. Firmanın Türkiye'ye tatile yolladığı 12 bin turistin de yüreği ağzına geldi. 119 sterline 1 hafta tatil yaptıran firmanın sahibi ise bir Türk çıktı



Türkiye ve Yunanistan'a turlar düzenleyen 'Goldtrail' adlı İngiliz tur operatörü firma, yaklaşık 16 bin müşterisi tatildeyken iflas etti. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu (CAA) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Surrey kentinde faaliyet gösteren firmanın, uzun süredir mali sıkıntı yaşadığını belirtti. CAA, 'Goldtrail' firmasıyla seyahat eden ve şu anda İngiltere dışında bulunan kişilerin, tatil bitimlerinde ülkelerine dönmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptığını açıkladı. Sivil Havacılık Kurumu ayrıca, Türkiye'den döneceklerin uçuşlarında bir değişiklik olmayacağını, ancak Yunanistan'dan seyahat edecek kişilerin uçuşlarını değiştirmek zorunda kalabileceğini, bu nedenle yolcuların seyahat edecekleri havaalanlarındaki yetkililerden bilgi almalarını tavsiye etti. Henüz tatile çıkmamış ancak Goldtrail ile Türkiye ve Yunanistan'a seyahat rezervasyonu yaptıranların ise seyahat acenteleriyle irtibata geçmeleri önerildi.

Turist mağdur edilmeyecek
FİRMANIN ağırlıklı olarak çalıştığı Fethiye, Marmaris ve Bodrum'daki turizmciler adeta 'kabus' yaşadı. Bölgede kriz masaları oluşturulurken, uçaktan yeni inecek turistler, panik yaşamamasın diye havaalanına bilgi verecek kişiler yerleştirildi. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, 'Türk misafirperverliğine yakışmayan bir gelişmeye izin vermeyeceğiz. Hiçbir konuk mağdur edilmeyecek, tatillerini yapmaya devam edecekler. Sigorta fonu ATOL misafirlerin paralarını ödüyor' diye konuştu.

Çok müşteri kar değil imajımız zedelenmesin
AKŞAM'A konuşan TUROFED Başkanı Ahmet Barut, söz konusu firmanın geçen yıl da borçlarını tam kapatmamış olduğunu öğrenildiğini belirterek, 'Burada otelcilere sorumluluk düşüyor. Dikkatli olup, ödeme teminatı veremeyen tur operatörleri ile çalışmamaları gerekiyor. Her meslekte olduğu gibi bizim işimizin de belli rasyonaliteleri var. Batan firmaların hep ucuz tatil satanlar olduğunu görüyoruz. Oysa ucuz fiyat, çok müşteri kar anlamına gelmiyor. Sadece yoğunluğa değil, karlılığa da oynamak lazım. Firma bir İngiliz firması ama sahibi Türk. Kimse mağdur olmasa da bu tür olaylar Türkiye'nin imajını zedeliyor' diye konuştu.

1 hafta her şey dahil 289 sterlin
AĞIRLIKLI olarak Ege bölgesindeki 3-4 yıldızlı otellere müşteri sağlayan Goldtrail isimli İngiliz firmasının sahibi ise Kadir Aydın isimli bir Türk. Firmanın internet sitesinde Marmaris, İçmeler, Kuşadası, Bodrum gibi tatil beldeleri için Temmuz 2010 fiyatları 1 hafta 119-359 sterlin arasında değişiyor. Örneğin Kuşadası'nda bir hatfa oda - kahvaltı tatilin fiyatı 119 sterlin olarak görülüyor. Marmaris'te 1 hafta her şey dahil tatil yapmanın bedeli ise 289 sterlin.
Şenay KÖŞDERE

 


Akşam