Gebze'deki Yangın Devam Ediyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Tever Sunta'da çıkan yangın 24 saati geçmesine karşın kontrol altına alınamadı.

Yangının şiddeti, rüzgarın şiddetiyle doğru orantılı olarak gelişiyor. Yangının etraftaki ev ve işletmelere sıçrama korkusu vatandaşları endişelendiriyor. İstanbul ve Bursa itfaiyelerinin destek verdiği yangında ateşin yoğun olduğu bölgelerde, vakit kaybetmemek için söndürme çalışması yapılmıyor. Bunun yerine Tever Sunta'nın buhar kazanlarına bakan bölümü ile hemen bitişikte bulunan ve içinde kimyasal maddelerin de bulunduğu söylenen Nemsan varil fabrikasının olduğu bölümlere soğutma çalışması yapılıyor.
İtfaiyenin yaptığı açılamalara göre öncelik, yangının sıçramaması olarak gösteriliyor. Sonraki aşamada yangın söndürülmeye çalışılacak.
Gün içinde rüzgarın sert estiği bölümlerde yangının sıçrama korkusu daha çok ortaya çıkarken itfaiyeler çevre evleri ve tren raylarını saat başı ıslatarak soğutma çalışması yapıyor.
Vatandaşlar bütün gece uyuyamadıklarını ve çok korktuklarını dile getirirken yangının ne zaman söndürüleceğini merak ettiklerini dile getirdiler. Çevredeki insanların bir an bile ayrılmadan izledikleri yangında zaman zaman rüzgar ters esince izleyenlerin üzerine gelen duman ve kül bulutları nefes alınmasını bile güçleştiriyor.
(EM-EA-Y)