Galatasaray, Pas'ı da pas geçmedi

Hazırlık döneminde oynadığı maçları farklı skorlarla kazanan Galatasaray, bu geleneği İran ekibi Pas Hamedan karşısında da bozmadı. Rakibini 4-0 mağlu

Hazırlık döneminde oynadığı maçları farklı skorlarla kazanan Galatasaray, bu geleneği İran ekibi Pas Hamedan karşısında da bozmadı. Rakibini 4-0 mağlup eden sarı - kırmızılılarda yeni transferlerin performansı göz doldurdu.

İlk iki maçında Kleve ve Homberg'i farklı geçen sarı - kırmızılıların 3. rakibi İran ekibi Pas. Daha önce farklı kadrolarla sahada yer alan sarı - kırmızılı ekip, şu ana kadarki en güçlü rakibi karşısına Ufuk, Sabri, Gökhan, Hakan, Çetin, Serdar Özkan, Cana, Mustafa Sarp, Musa, Arda, Anıl Dilaver onbiriyle çıktı.

Maçın ilk dakikalarında oyunun kontrolünü eline geçiren Galatasaray, Arda'nın hazırladığı pozisyonlarla etkili olmaya çalıştı. Sarı - kırmızılı ekibin kaptanının ilk tehlikeli atağında defans topu kornere çelmeyi başardı.

8. dakikada ise Galatasaray golü buldu. Arda'nın sol kanattan yaptığı güzel ortada Musa Çağıran ceza sahasında güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçiren isim oldu.

ANIL NET FIRSATLARI HARCADI

Galatasaray, sert geçen ilk yarıda oyunun hakimi olarak göze çarparken, genç ismi Anıl ile iki kez gole çok yaklaştı. A2'deki başarılı performansının ardından A takıma alınan Anıl, 21. dakikada kaleciyi çalımladığı pozisyonda topu içeri çevirdi ama kimse dokunamadı. Genç yıldız, 28. dakikada ise Serdar'ın ortasına dokunamadı ve farkı artıramadı.

35. dakikadan sonra sarı - kırmızılı takımın geçen sezonki defans hataları tekrarlanmaya başladı. Önce Gökhan'ın kaptırdığı topta Ufuk karşı karşıya pozisyonda çok başarılıydı. Genç kaleci, son saniyelerde bir kez daha önemli bir kurtarış yaptı ve ilk devre 1-0 sarı - kırmızılı ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA FARKLI 11

İkinci yarıya Rikaard 10 oyuncu değişikliğiyle başladı. Sadece Ufuk'u oyunda tutan Hollandalı teknik adamın yeni onbiri Ufuk, Ali, Ahmet, Servet, Serkan, Cumhur, Ayhan, Barış, Emre, Aydın ve Mehmet Batdal olarak şekillendi.

Galatasaray'ın ikinci yarıda da golü bulması için çok zaman geçmedi. 50. dakikada Emre'nin kullandığı serbest vuruşta topu önünde bulan Aydın'ın vuruşunu çizgi üzerinde Barış tamamladı: 2-0.

Bu golün 3 dakika sonrasında hazırlık döneminin golcü ismi Mehmet sahneye çıktı ve Ayhan'ın pasını çaprazda çok iyi bitirdi ve farkı 3'e çıkardı. Mehmet Batdal, 69. dakikada bir kez daha sahneye çıkıp farkı 4'e çıkardı.

Karşılaşma böylece 4-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde sona erdi.