Devlet Bakanı Aydın İzmir'de

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, anayasa paketinin referandum öncesi yaşanan süreçte muhalefetin tutumunu eleştirdi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, anayasa paketinin referandum öncesi yaşanan süreçte muhalefetin tutumunu eleştirdi. Hata üstüne hata yapan bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını ifade eden Aydın; paket içerisinde yer alan bazı maddelerin teröre kolaylık sağladığı yönündeki iddialara sert dille karşılık vererek; "Eleştirinin de bir dozu var. Sınırları aşmayın, aşılırsa eleştirinin anlamı buharlaşır" dedi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Karşıyaka İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, anayasa paketinin referandum öncesi sürecinde muhalefet ve iktidar olarak uzlaşamadıklarını açıkladı. Bakan Aydın, ağır ithamlar devam ettiği takdirde bir yere varılamayacağını belirtti. Ülkede hizmeti zorlaştırmamanın gerektiğine işaret eden Devlet Bakanı Mehmet Aydın anayasa paketi konusunda iktidar olarak niyetlerinin kötü olduğunu savunarak şöyle konuştu: "Ağır ifadeler eğer devam ederse biz bir yere
varamayız. Hizmeti bu kadar zorlaştırmamak lazım. Bir de bizim için bunların niyetleri kötü. Bu süreç teröre kolaylık sağlayan bir gidiştir, yürüyüştür diyenler var. Kim çıkıp diyebilir ki şu madde PKK'nın işini kolaylaştırıyor? Biri çıksın söylesin. Eleştirinin de bir dozu var. Dozunu yükseltirsiniz sınırı aşarsınız, aşılırsa anlamı buharlaşır."
ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI
Hükümet olarak ucuz konuşmadıklarını aksine, rakamlarla örnek göstererek konuştuklarını söyleyen Devlet Bakanı Mehmet Aydın erken seçim tartışmalarına da İzmir'den cevap verdi. Bakan Aydın; konuşmasında, geçmiş tarihte erken seçim diyen partilerin nasıl baraj altına düştüğünü bilen bir parti olduklarını belirterek şunları söyledi: "Erken seçim meselesini gündemde tutuyorlar. Yeni meclis anayasayı yapsın diyorlar. Nerede var bu. Hangi gelişmiş ülkede böyle bir öneriyle ortaya çıkılabilir. Bu AK Parti'nin
yaptığı değişikliktir diyecekler. Elinizdeki AK Parti'nin değildir; milletindir. Buna da TBMM karar vermiştir. İşin ilginç yanı ise anayasa mahkemesinden geçmiştir. Söyleneceklerin önemli bir kısmı uçup gitmiştir artık. Ayrıca bizim için; 'Bunlar çok yolsuzluk yaptılar, bunlar yüce divana gidecekler. HSYK ve anayasa mahkemesine kendi adamlarını getirecekler ve kendilerini yüce divandan kurtaracaklar. Hiç merak etmeyin hiç kurtaramayacaklar' diye söylüyorlar. Öyle düşünülebilir, demokraside bu da
olabilir. Yalnız gerisi hiç hoş değil hukuk insanlarına, bugünkülerde yarın gelecek olanlara da bunu söyleyemeyeceksiniz. O argüman geriye dönüktür. Hukuk insanlarımız ya da yarın görev yapacak hukuk insanlarımız bu şekilde anlatılmayı hak etmiyor."
İZMİR'DE SİYASET YAPMAK ZOR
Parti olarak İzmir teşkilatının çok çalışması gerektiğini ifade eden Bakan Aydın; İzmir'de siyaset yapmanın zor olduğunu açıkladı. İzmir'in kendine has özellikleri var olan bir şehir olduğunu açıklayan Bakan Aydın; "İzmir'in meydan okuyan bir yanı vardır. Teşkilat olarak çok çalışmamız lazım. Kendimizi ve fikirlerimizi anlatmamız lazım dedi. niyetimizde iyi, fikrimizde iyi, eylemimizde iyi" dedi.
KARŞIYAKA KALDIRIM BELEDİYECİLİĞİNDE GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRMELİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı kaldırım belediyeciliği konusunda eleştiren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ise CHP'li belediyenin bu yönde ellerine su dökmenin mümkün olmadığını söyledi. Bozkurt, halkın gündeminden ziyade ilçede çiçek, böcek festivalleri ile uğraştıklarını belirterek "Kaldırım Belediyeciliği konusunda zaten ellerine su dökmem mümkün değil. 6 ayda bir kaldırım değiştirmek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye adaydır" dedi.
Karşıyaka Lunapark Müzikhol'de gerçekleştirilen AK Parti Karşıyaka İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Taha Aksoy, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ile çok sayıda partili katıldı.
(AH-HO-Y)