Bor Memur-Sen'de görev değişikliği

Serhat Uluer'den boşalan Memur-Sen Konfederasyonu Bor Temsilciliği'ne Bor Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Rıdvan Yeşil

Serhat Uluer'den boşalan Memur-Sen Konfederasyonu Bor Temsilciliği'ne Bor Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Rıdvan Yeşildal getirildi.

Görevi devralan Yeşildal yaptığı açıklamada, Batı toplumunun çeşitli tartışmalar ve büyük bedeller ödeyerek sivil toplum kurumlarını oluşturduğunu söyledi.

Yeşildal, Türkiye'de ise bu kuruluşların konunun enine boyuna tartışılmadan, siyaset ve bürokrat çevrelerinin popülizm mantığı ile kendi istekleri kadar özgür olan bir kurum olarak durduğunu belirtti.

Yeşildal şunları kaydetti: "Dönemin iktidarı tarafından toplu sözleşmesiz ve grevsiz olarak çıkartılan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Yasası da aynı mantıkla çıkartılmış bir yasadır. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan halk oylaması da sendikalar açısından eksik olup, grevli toplu sözleşme hakkını tam vermemektedir. Sendikamızın temel felsefesi olan grev hakkını alıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Bu yüzdendir ki, ülkemizdeki sivil toplum örgütleri, özgürlükçü ve yaptırım gücü olmayan karmaşık bir yapıya sahiptir."