Üçte üç yaparız - SPOR

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ise Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri belli oldu.



Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ise Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri belli oldu.

İsviçre’nin Nyon kentinde dün yapılan kura çekiminde Sarı-Lacivertli kulüp Young Boys ile eşleşti. Kanarya, İsviçre ekibi ile ilk maçını 27 ya da 28 Ağustos tarihinde deplasmanda oynayacak. Rövanş ise 3 ya da 4 Ağustos’ta Şükrü Saracoğlu’nda...

KOCAMAN: GÜZEL BİR KURA

Fenerbahçe’nin hocası Aykut Kocaman, “Kurada ilk tercih edeceğimiz rakiple eşleştik. Bizim içim güzel bir kura oldu” dedi. G.Saray da Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad ile Torpedo Zhodino eşleşmesinin galibiyle oynayacak. İki takım arasında önceki gece Belgrad’da oynanan mücadele 2-2 sonuçlanmıştı.  

NEESKENS: TURU GEÇERİZ

G.Saray antrenörü Neeskens, “Rakiplerin ilk maçının kasetini izleyeceğiz. Rövanşı da takip edeceğiz. Turu geçeceğimize inanıyoruz” dedi. Beşiktaş ise 3-0’ın rövanşında mucize olup elenmezse 3. turda Çek ekibi Viktoria Plazen ile karşılaşacak. İlk maçlar 29 Temmuz’da rövanşlar ise 5 Ağustos’ta oynanacak.

YOUNG BOYS - FENERBAHÇE

27-28 Temmuz İsviçre

3-4 Ağustos Saracoğlu

G.SARAY- OFK BELGRAD/TORPEDO

29 Temmuz    Ali Sami Yen

5 Ağustos    Deplasman

VIKTORIA PLZEN - BEŞİKTAŞ

29 Temmuz Çek Cum.

5 Ağustos İnönü

 

Fener’in maçı halı sahada 

Young Boys köklü bir kulüp. 1898’de kurulan Sarı-Siyahlılar, en önemli silahları Doumbia’yı CSKA’ya kaptırdı ve boşluğunu dolduramadı. 1959’da UEFA’da yarı final, 1986’da Kupa Galipleri’nde çeyrek final oynadı. Maçlarını 32 bin kişilik, suni çim sahada oynuyor. Hocası Petkovic. Muhtemel 11: Wölflli- Dudar, Jemal, Sutter, Spycher- Costanzo, Degen, Hochstrasser, Ntsama- Mayuka, Regazzoni.

Belgrad yeni yeni uyanıyor

Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakibi Sırbistan ekibi OFK Belgrad, 30’lu yıllarda 5 lig şampiyonluğu yaşadı. 4 kez de kupayı kazandı. Son yıllarda yeniden atağa kalkan mavi-beyazlılar maçlarını 16 bin kişilik Omladinski Stadı’nda oynuyor. Piyasa değeri 11 milyon 650 bin euro olan Belgrad’ın yaş ortalaması ise 23.4. Belgrad’ın alt yapısının başında tanıdık bir isim Prekazi görev yapıyor.  Takımın Teknik Direktörü Djurdevic. Muhtemel 11: Saranov - Mijatovic, Nikolic, Planic, Rodic - Krstic , Markovic , Simic, Trivunovic , Zeravica - Milic...

Torpedo’nun değeri Elano’nun yarısı!

Galatasaray’ın muhtemel iki rakibinden birisi olan Torpedo Zhodino, 1961 yılında kuruldu. Piyasa değeri sadece 4 milyon 375 bin euro olan Belarus ekibin, Avrupa’da hiçbir başarısı bulunmuyor. Geçen sezon kupa finalisti olduğu için Avrupa Ligi vizesi alan Torpedo, 70, 71, 80 ve 81’de 4 kez lig şampiyonu oldu. Maçlarını 3 bin 30 kişilik Torpedo Stadı’nda oynuyor. 23.9 yaş ortalamasına sahip olan takımın 5 yabancı futbolcusu bulunuyor. Takımı  Drazevich çalıştırıyor. Muhtem 11: Vladimir Bushma - Valeri Karshakevich , Sergey Kontsevoj , Yuri Ostroukh - Ilia Aleksievich , Andrey Kazarin , Aleksey Kozlov, Artur Levitskiy, Aleksey Martynets, Papush - Igor Krivobok...

Nedved&Cech burada yetişti

Beşiktaş’ın turu geçmesi halinde 3. turda karşılaşacağı Viktoria Plzen, Çek Cumhuriyeti’nin önemli kulüpleri arasında. Ünlü futbolcular Nedved ve Chec’in yetiştiği kulüp olan Plzen, iki kez Çek kupasını kazandı. Takımın yıldızı Rada. Maçlarını 7 bin 136 kişilik Mesta Plzne’de oynuyor. Hocası Vrba. Muhtemel 11: Tichacek- Rada, Limbersky, Bytron, Navratil- Jiracek, Petrzela, Kolar, Rajtoral,  Horvath- Bakos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Star Gazete