Sedaş Akyazı'da Bakım Programı Uyguluyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Akyazı ilçesi ve köylerinin enerji nakil hatları için başlattığı bakım programını hızla sürdürüyor.

SEDAŞ Akyazı Arıza İşletme Bakım ekipleri, dağıtım sistemindeki problemlerin en aza indirilmesi açısından, Akyazı şehir merkezinde Merkez Trafo kabininde Röle sistemlerini tamamen yenilerken, merkezdeki diğer kabinlerin röle koordinasyonu için çalışmalarına devam ediyor. İzolatör değişimleri de yapan ekipler son birkaç gün içinde yaşanan fırtınada ağaçların iletkenlere aşırı derecede zarar verdiğini belirttiler. SEDAŞ bakım ekipleri Önümüzdeki hafta içinde de bakım çalışmalarını sürdürürken, Altındere Yeniköy çıkışlarına ait hatların ayrı besleme noktalarına bağlanması çalışmalarını da yapacak ve böylece aynı hat üzerindeki, müşterilerin tamamının enerjisiz kalması engellenecek.
Bakım ekipleri özellikle şehir merkezi ve çevre enerji nakil hatlarında, ağaçların hızla boy atması ve iletkenlerin içine girmesi nedeniyle, Elektrik Kuvvetli Akım Yönetmeliği gereği İletkenlerin çevresindeki ağaçların budanması ve SEDAŞ müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji için bu çalışmaları yapmak zorunda olduklarını ve bazı kişilerin ağaçlarının budanması konusunda engel çıkararak başkalarının da sağlıklı enerji almasını engellediklerini kaydettiler. SEDAŞ ekipleri bu anlamda vatandaştan destek ve hoşgörü beklediklerini belirttiler.