Minibüs Cayır Cayır Yandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turistik tesislerin yoğunlukta olduğu bir bölgede park halindeki minibüste çıkan yangında gökyüzünü kara duman bulutu kapladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turistik tesislerin yoğunlukta olduğu bir bölgede park halindeki minibüste çıkan yangında gökyüzünü kara duman bulutu kapladı. Aracın kullanılamaz hale geldiği yangında, çevredekiler panik yaşadı. Yanan minibüsün arka tarafında bulunan bir cip ve yolun diğer tarafında bir otomobil de yangında zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, Gümbet mahallesi Erguvan sokakta bir otelin bahçe duvarının dışında park halinde bulunan 27 KL 913 plakalı, bir tur firmasına bağlı olarak yolcu taşıyan minibüste henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangında gökyüzü, kısa sürede alev topuna dönen araçtan yükselen dumanlarla kaplandı. Yangına, önce çevredekilerin yangın söndürme tüpleri ile müdahale ettiği öğrenilirken, olay yerine gelen Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri yanan aracı güçlükle söndürdü. Yerleşim alanı ve
özellikle turistik tesislerin yoğun olarak bulunduğu bölgede meydana gelen yangında otel havuzunda yüzen tatilciler panik yaşadı. Bazı tatilcilerin bikinileri ile otelin terasına çıktıkları gözlendi.
Dumanların yükseldiği bölgeye uzaktan bakıldığında yangının bir binada çıktığı izlenimi edinilirken, dumanla kaplanan sokakta vatandaşlar arasında koşuşturma yaşandı. İşlettiği otelinin bahçe duvarının dışında yaşanan yangın sırasında, otelin havuzunda yüzenler olduğunu söyleyen Gülsüm Aydemir, "Yangın tüpü ile müdahale ettik ancak sönmedi" dedi.
Aracın, olaydan yaklaşık yarım saat önce park edildiği belirtilirken, aracın sahibi ve sürücüsü ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.