Duruşma bir film kadar sürdü

ABD'li ünlü aktör George Clooney'nin ismini ve yüzünü İtalya'da izinsiz olarak kullanan üç kişinin yargılanmasına devam edildi.

Duruşma bir film kadar sürdü
Ancak dünkü duruşmanın özel bir konuğu vardı. Clooney hâkim karşısında iki saat süreyle tanık olarak ifade verdi. Mahkemenin sonunda İtalyan hâkim, "Duruşma bir film kadar sürdü" dedi.

ABD'li oyuncu Clooney, bir giyim markasında kendi adını kullanan üç sanığın davasında tanık olarak ifade vermek için dün İtalya'nın Milano kentindeydi.

Vincenzo Cannalire, Francesco Galdelli ve Vanja Goffi isimli üç İtalyan'ın dolandırıcılık ve kalpazanlıktan yargılandığı dava 2008'den bu yana devam ediyor. Dünkü duruşmaya sanıklardan sadece Cannalire katıldı.

Duruşmaya lacivert bir takım elbiseyle gelen Clooney yaklaşık iki saat süreyle ifade verdi. Duruşmanın sonunda Hakim Pietro Caccialanza ünlü aktöre teşekkür ederken, "Bu duruşma bir film kadar sürdü" dedi. İtalyan hâkimin bu sözleri başta Clooney olmak üzere salondakileri güldürdü.

Clooney mahkemede, "Buraya geldim çünkü yargı sistemine güveniyorum. Geldim çünkü ismimi kullanarak haksız yere avantaj sağlamaya çalışan insanlar vardı" diye konuştu. ABD'li aktör, sanıkların "George Clooney" isimli markaya lisans çıkarmak için çok sayıda belgede imzasını taklit ettiklerini söyledi.

Clooney, söz konusu markanın reklamlarında kullanılan fotoğraflarının da sahte olduğunu söylerken, sanıkların fotoğraflar üzerinde değişiklik yaptığını, yanında getirdiği orijinal resimlerle ispatladı.

BÜYÜK İZDİHAM

Duruşma süresince Clooney'i mahkeme salonu dışında çok sayıda hayranı ve medya ordusu bekledi. Yaşanan izdiham yüzünden ünlü oyuncu mahkemeden güçlükle ayrılırken, ifade verdiği duruşma için, "Çok zor olmadı. Kesinlikle haklı olduğunu ispatlayabildiğin zaman her şey kolay oluyor" dedi.

Clooney, Milano'nun yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Como Gölü sahilinde aldığı lüks evle bu ülkedeki popülaritesini artırmıştı.

Hürriyet