Dolmabahçe-bomonti Tüneli Açıldı İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi açılışı yapılan Dolmabahçe-Bomonti tünelinin ilk geçişini kendi kullandığı makam aracıyla yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi açılışı yapılan Dolmabahçe-Bomonti tünelinin ilk geçişini kendi kullandığı makam aracıyla yaptı. 
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile kurdele keserek, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Dolmabahçe-Bomonti arası karayolu tüneli ile kavşak ve bağlantı yollarının açılışını yaptı.
Bu sırada aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, sahneye çıkarak İngilizce olarak 'Mr. Erdoğan, do you have one minute for us?' (Sayın Erdoğan, bizim için bir dakikanız var mı?) yazılı döviz açtı. 
Atılan konfetilerin ardından kürsüden ayrılan Erdoğan, makam aracına kadar bir süre yürüdü. Bu sırada bir genç, vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Erdoğan'ın elini öptü. 
Başbakan Erdoğan, daha sonra kendi kullandığı makam aracıyla resmi açılışı yapılan Dolmabahçe-Bomonti tüneline hareket etti. Makam aracında Erdoğan'ın yanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yer alırken, arkasında İçişleri Bakanı Beşir Atalay bulundu. 
Tünele konfetiler atılırken giriş yapan Erdoğan ve beraberindekilerin yolculuğu 6 dakika sürdü. 
Başbakan Erdoğan'ın tünelden geçişi sırasında tünel trafiğe kapatıldı. 
Erdoğan, buradan, geçen yıl açılışı gerçekleştirilen Bomonti-Kağıthane tünelini de kullanarak, Sütlüce'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezine geldi. 
İstanbul'da 6 yılda yapılan, devam eden ve planlanan tüm yatırım ve hizmetleri maketler ve fotoğraflar üzerinden bir arada görme imkanı sunan merkezi gezen Erdoğan'a, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti.
Erdoğan, özellikle Haliç Metro Geçiş Projesinin maketiyle yakından ilgilendi ve ilgiyle inceledi. 
Topbaş'tan projeler hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan, bazı projelere yönelik önerilerini sundu. 
Başbakan Erdoğan merkezden ayrılırken bir grup Arap turistle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.
17.07.2010 20:04:47