CHP'nin üst geçit eyleminde yol trafiğe kapatıldı

Bahçelievler'de CHP ilçe teşkilatı, sık sık kaza yaşandığı gerekçesiyle Kemal Sunal Caddesi üzerine üst geçit yapılmasını istedi. Basın açıklaması yap

Bahçelievler'de CHP ilçe teşkilatı, sık sık kaza yaşandığı gerekçesiyle Kemal Sunal Caddesi üzerine üst geçit yapılmasını istedi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra polisin uyarılarına rağmen caddeyi trafiğe kapattı.

Kemal Sunal Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik CHP'li grup, pankart, döviz ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirdikleri eylemle üst geçit yapılmasını istedi. Bazı CHP'liler, eylem yerine, polisin araç trafiğini durdurması ile orta refüjdeki korkulukların arasından geçerek geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na tepki gösteren eylemciler Topbaş'ı istifaya çağırdı.

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat ve Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkaraman da katıldı. Yerel hizmetlerin insan sevgisini gösterdiğini belirten Özpolat, kazaların yaşandığı yola üst geçit yapılmamasının belediyenin insanları sevmediğinin göstergesi olduğunu savundu.

Kemal Sunal Caddesi'nde sık sık ölümlü ya da ağır yaralamalı trafik kazası yaşandığını söyleyen ilçe başkanı Özkaraman, "Doğru dürüst planlama yapılmadan sadece üzerinde taşıtlar hareket etsin düşüncesiyle yapılan yollarda meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce yaralanmalar ve ölümler olur." dedi. Özkaraman, cadde üzerinde yaşanan yoğun trafiğin de halkın canını bezdirdiğini ileri sürdü.

Özkaraman, caddede meydana geldiğini belirttiği trafik kazasında yaralanan bir vatandaşı da örnek olarak gösterdi.

Basın açıklamasının ardından eylemin bittiği belirtildi. Ancak aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup yolu kapatmak istedi. Polisin uyarılarına rağmen eylemciler cadde üzerine çıkarak trafiği durdurdu. 'Topbaş istifa' şeklinde slogan atan grubu polis ve parti yetkilileri yoldan uzaklaştırmaya çalıştı. Bazı partililer yoldan geçmeye çalışan araç sürücülerine tepki gösterdi. Grup daha sonra yolu trafiğe açtı.