Çevre Bakanından Açılım Mesajı

Çevre ve Orman Bakanı Dr

Çevre ve Orman Bakanı Dr. Veysel Eroğlu, Bartın'da "Açılım" konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, açılımın bölünme parçalanma değil, milli beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi projesi olduğunu söyledi.
Bartın Valisi İsa Küçük'ün brifing vermesinin ardından açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman Bakanı Dr. Veysel Eroğlu, "açılım" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi olarak bazı konuşmaların halkı tedirgin ettiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Açılım dediğin kardeşim, milli birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi projesidir. Açılım bölünme parçalanma değildir. Başbakanımız da defalarca söyledi. Bu terör belasının sona erdirilmesi, PKK ve doğudaki kardeşlerimizle irtibatının kesilmesi.
Oradaki PKK'nın istismarının engellenmesi. Asırlarca beraber yaşamışız, kız alıp vermişiz Kardeşiz. Kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Açılımın gayesi budur. Başka bir gayesi yoktur. Terör belası büyük bir beladır. O bölgedeki insanlarımızı rahatsız ediyor. Yatırım yapmak istiyoruz, yatırımı engelliyor. Baraj yapmak istiyoruz, iş makinesini yakıyor. PKK kime zarar veriyor? O bölgedeki bizim kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza zarar veriyor. Açılım, birlik, beraberlik, kardeşlik, bütünlük projesidir"
dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Dr. Veysel Eroğlu, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda da vatandaşın bu açıdan "Evet" diyeceğini söyledi.
(MAO-EA-Y)