Cana, forma numarasını Kur'an'dan almış!

Galatasaray'ın yeni transferi Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana, oynadığı her takımda giydiği 19 numaralı formanın sırrını açıkladı. Profesyonel futbol kariyer...



Galatasaray'ın yeni transferi Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana, oynadığı her takımda giydiği 19 numaralı formanın sırrını açıkladı.

Profesyonel futbol kariyerine 19 yaşında başladığını belirten yıldız futbolcu, bu sayıdan Kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra hiç kopamadığını belirtti. Cana, "Transfer olduğum Paris Saint Germain, Marsilya ve Sunderland'da bu numaradan hiç vazgeçmedim. Ben Müslüman'ım. Kur'an-ı Kerim'in hem Arnavutça hem de Fransızca tercümesini okudum. Kur'an-ı Kerim'de de 19 sayısının çok geçtiğini görünce forma numaram hakkındaki düşüncem daha da pekişti. Asla bu numaradan vazgeçmem." dedi.
Galatasaray'da forma giyen bazı oyuncuları önceden tanıdığını belirten başarılı oyuncu, "Milan Baros'la Fransa'da karşılıklı mücadele ettik. Arda Turan genç olmasına rağmen çok ünlü ve potansiyeli olan bir futbolcu olduğu için tanıyorum. Marsilya'nın Beşiktaş ile karşılaştığı maçta da Gökhan Zan ve Serdar'la rakip olmuştuk." diye konuştu.
Lorik Cana, her gittiği takımda kaptanlık yaptığını da hatırlatarak, "Marsilya tarihinin en genç kaptanı bendim. Arda da çok iyi bir takım kaptanı. Görevini çok iyi yapıyor. Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzaladım. Bu süre içinde genç kaptanımız Arda Turan'a en iyi şekilde yardım etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti çok iyi bildiğini dile getiren Cana, 21 Temmuz'da oynanacak derbi maçı için şunları söyledi: "Bu tür rekabetler lige kalite getirir. Fenerbahçe karşısında alacağımız galibiyet kendimize olan güveni iyice artırır. Şu anda takımın tam hazır olduğunu söyleyemem. Ancak bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmak için çalışacağız."
Arnavut futbolcu, oyun stili hakkında bilgi verirken de, "Hazırlık maçlarında beni seyrettiniz ve sert olduğumu söylediniz. Ancak bu benim en sakin halimdi. Genel olarak topa sert giren ve takımı için çalışan bir Lorik izleyecekler. Zaman zaman duran toplarda da öne çıkıp gol bulduğum oluyor." ifadesini kullandı.
Çok sert oynadığı için Türkiye'de kart görmekten endişe etmediğini sözlerine ekleyen Galatasaray'ın çiçeği burnunda transferi, "Çok sert futbol oynuyorum. Ancak ben topa karşı sert oynuyorum. Bu yüzden Türkiye'de çok fazla kart göreceğimi düşünmüyorum. Gereksiz kart kesinlikle görmem. Ancak takımım için yararlı olan pozisyonlarda da kart görmekten çekinmem." şeklinde konuştu.
ASLAN'DA BAROS BİLMECESİ
G.Saray'da Teknik Direktör Rijkaard, iki gün önce sağ aşil tendonundan sakatlanan Çek golcü Milan Baros'un bir an önce antrenmanlara başlamasını dört gözle bekliyor. Kulüp doktoru Murat Çevik'in, "Baros otelde çalışıyor. Sakatlığının tedaviye cevap vermesini bekliyoruz. Eğer cevap verirse hemen antrenmanlara çıkacak. Ancak aksi bir durum olursa sahalara dönmesi 3 haftayı bulabilir." açıklaması, kafalarda soru işareti bıraktı.
Bu arada Galatasaray'ın Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, tatil yaptığı Paris'ten dün İstanbul'a döndü. Futbol AŞ'deki görevinden istifa eden Üstünel'in bugün Başkan Adnan Polat ile bir araya gelmesi bekleniyor. Başkan Polat, geçtiğimiz günlerde, "Haldun istifa ederek yanlış yaptı. Biz onun yine de gönlünü alacağız." açıklamasını yapmıştı. Üstünel'in ise başkan yardımcılığı görevini de bırakıp, yönetim kurulunda sade bir yönetici olarak devam etmek istediği ifade edildi.


Zaman