Bakan Yıldırım'dan Özel Muamele Sözü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Münir Karaloğlu'na Ferit Melen Havaalanı'na gelen-giden yolcu sayısında 1 milyon kişiye ulaşması halinde Van'a verilecek hizmetlerde özel muamele yapılacağını söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Münir Karaloğlu'na Ferit Melen Havaalanı'na gelen-giden yolcu sayısında 1 milyon kişiye ulaşması halinde Van'a verilecek hizmetlerde özel muamele yapılacağını söyledi.
Vali Karaloğlu, Hakkari'de bir dizi temel atma ve açılışlara katılmak üzere Van'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal'la büyütülecek olan Ferit Melen Havaalanı terminali için bir görüşme yaptı. Vali Karaloğlu, helikoptere binmeden önce Bakan Yıldırım ve Genel Müdür Birdal'a ayaküstü terminal binasının durumu hakkında bilgi vererek, inşaatın bir an önce başlaması için destek istedi. DHMİ Genel Müdürü Birdal, Vali Karaloğlu'na terminal binası
ihalesinin yapıldığını ancak KİK'e yapılan itiraz üzerine inşaata başlanamadığını aktardı.
Vali Karaloğlu, daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a 2009 yılında 746 bin olan yolcu sayısının bu yıl 1 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek, terminal binası inşaatının başlaması konusunda destek istedi. Bakan Yıldırım da Genel Müdür Birdal'a terminal binasının son durumu hakkında bilgi vermesini isterken, Vali Karaloğlu'na da "Van havaalanı gelen-giden yolcu sayısında 1 milyon kişi rakamına ulaşırsa verilecek hizmetlerde özel muamele görecek" sözü verdi.
Vali Karaloğlu da Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek helikoptere kadar eşlik etti.
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, Yüksekova ilçesine ulaşır ulaşmaz Ankara'dan aldığı son dakika bilgiyi Vali Münir Karaloğlu'na telefonla iletti. Birdal, Vali Karaloğlu'na ihale sonrasında KİK'e yapılan itirazın neticelendiğini, toplam 13 bin metrekare daha büyütülecek olan terminal inşaatı için yüklenici firmaya 15 gün sonra yer teslimi yapıldıktan sonra inşaata başlanacağını bildirdi.
(MSA-EA-Y)