Türkiye'de Organ Bağışı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, "İnanıyoruz ki; güven ve bilgilenme sorunu halledilebilirse, ülkemiz dünyada organ bağışı konusunda en gelişmiş ülke olacaktır" dedi.
Türkiye'de organ nakli ve bağışı konusuna gereken önem verilmediği ve insanların organ bağışı konusunda bilgilendirilmediğini ileri süren MHP'li Doğru, TBMM'ye araştırma önergesi verdi. Doğru, bazı testler yapıldıktan sonra ölümün kesinliği kuşku götürmez bir gerçek olduğunu belirterek, organ bağışında yaşanan tereddütleri dile getirdi. MHP'li Doğru, "Defnettiğimiz bir insan ne kadar ölüyse beyin ölümü gelişmiş bir insan da o kadar ölüdür. Bugüne dek ölmüş, defnettiğimiz bir insanın yaşama geri dönmesi
gibi bir mucize nasıl gerçekleşmediyse, bundan sonra da böyle bir mucize gerçekleşemez. Tıp da mucizelerin gerçekleştiği pek çok alan olmasına rağmen ne yazık ki ölüm bunlardan birisi değildir. Bugüne kadar basında bazı spekülasyonlara zaman zaman rastlanmasına rağmen hiçbir beyin ölümü ve ölüm vakasının yaşama dönmesi söz konusu olmamıştır. İyilik yapmanın belki de en açık karşılığıdır organ bağışı yapmak" diye konuştu.
Sosyoekonomik düzeyi düşük kesimde bağış oranın çok daha yüksek oranda gerçekleştiğini ifade eden MHP Milletvekili Dr. Doğru, "Hiçbir maddi çıkar olmamasına karşın böyle bir sonucun ortaya çıkması da hayli ilginçtir. 'Acaba ekonomik yönden iyi durumda olup, daha yüksek eğitim imkanları buldukça, insanlıktan uzaklaşılıyor mu' sorusu ister istemez insanların aklına geliyor. İnanıyoruz ki; güven ve bilgilenme sorunu halledilebilirse, ülkemiz dünyada organ bağışı konusunda en gelişmiş ülke olacaktır. Konunun
TBMM tarafından da araştırılması organ nakli ve organ bağışı konusunda ülkemizi ve halkımızı çok daha iyi yerlere getirecektir" şeklinde konuştu.