Siirt, eğitimde büyük başarı elde etti

Bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Siirt büyük bir başarı yakalayarak, TS puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Siirt Valisi Musa

Bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Siirt büyük bir başarı yakalayarak, TS puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Siirt Valisi Musa Çolak, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek, geçen yıldan beri uygulanan eğitime destek projelerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Üniversite adaylarının merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavların (LYS) sonuçları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Siirt, Türkçe-Sosyal puan türünde büyük bir başarı elde ederek, 281.929 puanla Türkiye ikincisi oldu. Matematik-Fen puan türünde 31.ci, Türkçe-Matematik puan türünde ise 40. oldu.

Siirt Valisi Musa Çolak, bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında elde edilen başarıyı değerlendirmesinde, yakalanan başarının tesadüf olmadığını ifade etti. Geçen yıldan beri ilde uygulanan eğitime destek projelerinin bu başarıda büyük rol oynadığını kaydeden Vali Çolak, şöyle konuştu: "Geçen yıldan beri Siirt'e uyguladığımız SODES projeleri başta olmak üzere, eğitime sağlanan diğer destekler sayesinde geçen yıl da önemli bir başarı elde edilmiş ve 75. sıradan 17 basamak atlayarak, 58. sıraya yükselmişti. Yakalanan bu başarı ışığında daha büyük projeler gerçekleştirerek, ilimiz ve ilçelerinde başarılı ama imkanı olmayan 2057 öğrencimize daha dershane desteği sağladık. Bununla yetinmeyerek, il ve ilçelerimizde halk eğitim merkezleri aracılığıyla 2000 öğrencimize üniversite hazırlık kursu verdik. Ayrıca Mehmetçik dershanesi de bu çalışmalarımıza önemli destek sağladı. Tüm bu çalışmalar sonucunda Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) TS puan türünde Siirt'in Türkiye ikincisi olması tesadüf değildir. Diğer puan türlerinde de önemli bir başarı söz konusu. Türkiye iller sıralamasında Matematik-Fen puan türünde 31., Türkçe-Matematik puan türünde ise 40. olduk. Dolayısıyla çok önemli bir başarı elde ettik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siirt, eğitimde çok önemli bir başarı yakalamıştır. Amacımız bu başarıyı kalıcı hale getirerek, eğitim kalitesini artırmaktır. Bu amaçla çok daha önemli projeler hazırlıyoruz."

Bölge insanının çok zeki olduğunu vurgulayan Vali Çolak, "Aslında bölge insanımızın çocukları çok zekidir. Yeter ki imkan sağlanarak, iyi bir eğitimden geçirilsin. Biz geleceğimizi inşa edecek bu çocuklarımızın eğitimleri için büyük bir atılımın içindeyiz. Öğrencilerimizin bu başarısı da bizlere onur vermiştir. Bu vesileyle eğitim için büyük emek harcayan Milli Eğitim Müdürü'müze, milli eğitim camiasına, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük katkıları olan değerli öğretmenlerimize, büyük özveri ile çalışan öğrencilerimize, çocuklarıyla yakından ilgilenen velilerimize ve özel ilgi gösteren dershanelerimize teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.