OTSO, KOSGEB'in yeni destek programından memnun

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) yeni

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) yeni destek programlarını son derece katılımcı bulduklarını söyledi.

OTSO Binasında yönetim kurulu ile birlikte toplantı düzenleyen Taşkaya, açıklanan program ile KOSGEB'in imalat sanayinin yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerindeki işletmelere destekleyecek olmasının olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Taşkaya, şöyle konuştu: "KOSGEB desteklerinin çerçeve mevzuatını belirleyen bu yönetmelik son derece katılımcı bir anlayışla ve sürecin her aşamasında işletmelerimizin ve meslek örgütlerinin görüşleri, ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak yeniden hazırlanmıştır. İşletmelerin yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilgili projeleri için üst limiti 150 bin TL olan projeler desteklenecektir. Ortaklık kültürünün geliştirilmesi amacıyla 5 firmanın bir araya gelip 6.firmayı oluşturmaları halinde alınacak makine teçhizat üst limiti 250 bin TL geri ödemesiz 500 bin TL geri ödemeli olarak destekleniyor."