Mersin'e 'Aquapark' Yapılması

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen; 'Aquapark Projesi'ne karşı çıkanlara yüklendi ve ufku yetmeyen insanların kente yapılan yatırımların da değerini bilemeyeceğini söyledi

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen; 'Aquapark Projesi'ne karşı çıkanlara yüklendi ve ufku yetmeyen insanların kente yapılan yatırımların da değerini bilemeyeceğini söyledi.
Özellikle son dönemlerde 'Aquapark Projesi'ne yönelik olarak acımasızca eleştiriler yöneltildiğini kaydeden Özdemir, söz konusu projenin yeni olmadığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın 2009 yılı seçim vaatleri arasında yer aldığını hatırlattı. Özdemir, "Şimdi söz verilen projeler hayata geçmeye başlayınca bazı kesimler tedirgin olmaya başladılar. Söz konusu Aquapark'ın yapılacağı alan 45 dönüm olup, Hazine'den tahsisi yapılmıştır. Eğer süresi içinde bu proje amacına uygun hale getirilmezse, Hazine bu 45 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyesi'nden geri alır. O nedenle bu proje biran önce hayata geçirilecek" dedi.
Projenin hayata geçirilmesi noktasında Hazine tarafından tahsis edilen 45 dönümlük arazinin yanındaki kumsal alanının da plaj olarak kullanılmasının öngörüldüğünü anlatan Nuri Özdemir, bu plajla birlikte kentin ortasında bir sahile 'Mavi Bayrak' kazandırılacağını vurguladı. Özdemir, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Görev yaptıkları süre içinde kente en ufak bir katkısı olmayanların bu eleştirileri yapması ise işin bir diğer ilginç tarafı. Sadece ve sadece muhalefet yapmak adına, kent için yapılan yatırımları acımasızca eleştirmek, gerçekten büyük bir talihsizliktir."