Kumsaz Plajı Çöplüğe Döndü

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kumsaz tatil beldesi sakinleri çöplerle boğuşuyor.

Kumsaz Plajı Çöplüğe Döndü
Belde ve plajın çöp yığını olduğu yönündeki şikayetler üzerine AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci, Gemlik Belediye Meclisi üyeleri Aydın Bayraktar ve Fevzi Ayyıldız bölgede incelemelerde bulundu. Gençali Mahallesi Muhtarlığını ziyaret eden heyet, beldedeki çöp meselesini bizzat gördü. Çöp arabalarının sadece ana caddelere girip çöplerin alındığını, ancak ara sokaklara girmediğini söyleyen muhtar Özcan Şahin, "Her gün en az 50 kişi çöp konusunda şikayete geliyor. Bu durumdan biz de rahatsızız. Defalarca belediyeye başvurdum, ancak bir netice alamadık. Gemlik Belediyesi sadece çöp konteynırlarındaki çöpleri alacaklarını söyledi" diye dert yandı.
Kumuyla, deniziyle tatilcilerin ilgisini çeken Kumsaz'da plajın her tarafında çöpler mevcut. Plajın soyunma kabinlerinin kapılarının bile olmadığı görülürken, duşlar da kullanılamayacak haldi. Plaj için gelen insanlar çöplerin yanı sıra gazinonun ve çay bahçesinin olmayışından da şikayetçi. Çocuk parkının da 15 gün önce çatlak yüzünden yapılan bir şikayetten dolayı tamir edilmek yerine belediye tarafından söküldüğü öğrenildi.
Kumsaz esnafı, bir yandan plajın ve beldenin çöplüğü diğer yandan gazinonun kapalı oluşu, çay bahçesinin olmayışı ve çocuk parkının da kaldırılmasından dolayı, "Kumsaz'a bir gelen bir daha gelmiyor. Plaj çok tenhalaştı, iş yapamıyoruz" diye konuştu.