Kahve keyfi - SPOR

Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. ön eleme ilk maçında Vikingur’u rahat devirdi



Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. ön eleme ilk maçında Vikingur’u rahat devirdi

Kartal, eski günlerine dönen Nihat Kahveci’nin 2 golüyle taraftarını coşturup, keyifli bir maç izletti. Q7 penaltı kaçırırken, kapanışı Nobre yaptı. Beşiktaş, 22 Temmuz’daki rövanş için avantaj yakaladı

Beşiktaş yeni sezonun ilk resmi maçında Vikingur’u devirirken, bu sezon farklı bir kimliğe bürüneceğinin sinyallerini verdi. Geçen sezon takımı “korkak futbol oynatmakla” suçlanan Denizli’nin aksine Schuster; Bobo, Nihat, Tabata, Delgado ve Quresma gibi hücum yönü yüksek oyuncularla maça başladı. Nitekim Kartal maç boyunca rakip kaleye 14’ü isabetli tam 36 şut çekti. 27 korner kullandı.

İNÖNÜ’DE 2 YIL SONRA KAZANDI

Evinde son 3 Avrupa maçını kaybeden ve 18 Eylül 2008’-deki 1-0’lık Kharkiv maçından bu yana kazanamayan Kartal, Vikingur’u geçerek, kötü seriyi de bitirmiş oldu. Avrupa kupalarında daha önce temmuzda 2 maç yapıp birini kazanıp, birini berabere bitiren Beşiktaş dün de kazandı ve 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. Türk takımları Faroe ekipleri karşısında 5. maçı da kazandı.

Delgado 14 ay sonra

Geçen sezon sözleşmesi dondurulan ve bu yıl da yabancı kontenjanına yer açmak için gönderilmesi düşünülen Matias Delgado’yu Schuster 11’e aldı. 14 ay sonra oynayan Delgado, iki golün hazırlayıcısı oldu. Yine gönderilecekler arasında olan Zapo da kulübede oturdu.

İlk maç mutlu etti

Schuster, maç sonu basın toplantısında Almanca yerine İspanyolca konuştu. 3 haftadır çalıştıklarını belirten Alman hoca, “Çalıştıklarımızın sahada uygulandığını gördüm, mutlu oldum. Son zamanlarda böyle istekli takım gördünüz mü? Delgado, Tabata, Quaresma ve Nihat oyunun kaderini değiştirecek isimler. Guti’nin transferiyle ise ilgilenmiyorum” dedi.

 

Star Gazete