'İnternette sansüre karşı yürüyoruz!'

Son dönemde birbiri ardına gelen 'internete sansür'ü protesto eden internet siteleri ve takipçileri, yarın saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda buluşup, temel hak ve özgürlükler için yürüyecek.

Son dönemde birbiri ardına gelen 'internete sansür'ü protesto eden internet siteleri ve takipçileri, yarın saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda buluşup, temel hak ve özgürlükler için yürüyecek.

İSTANBUL - Eyleme destek verenler arasında bobiler.org, ekşi sözlük, zaytung gibi onlarca sitenin yanında 'sansüre sansür', 'sansüre karşı ortak platform' gibi birçok organizasyon da yer alıyor. İnternete sansüre 'www.sansurekarsiyuruyus.com' adresinden de savaş açan sansür karşıtları, tüm internet kullanıcılarını 'Bilgiye Erişim Hakkı ve İfade Özgürlüğünü Engelleyen İnternet Sansürüne Karşı Yürüyüş'e çağırıyor. Bugün Türkiye'de gerek bireysel gerekse kurumsal yapıya sahip internet kullanıcılarının ciddi bir engellenmeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken 'sansurekarsiyuruyus' ekibi, bilgi çağında bilgiye erişim hakkının yok edilmesinin iletişim özgürlüğünün yok edilmesi anlamına geldiğine dikkat çekiyor. İnternette sansüre karşı ortak bir platformla seslerini duyurmak isteyen site sahipleri ve kullanıcılar, şu mesajları veriyor:
"Sansür amaçlı kullanılan 5651 sayılı kanunun kaldırılması için, şu anda kanun kapsamında 5 binden fazla erişimi engellenmiş, 500'den fazla da bu yasanın kapsamı dışında engellenmiş web sitelerinin bir an önce açılması için, hükümetin, mevcut engelleyici uygulamalar yerine, çocukları gerçekten zararlı internet içeriğinden korumak için yeni bir politikayı, katılımcı bir şekilde geniş kamuoyu desteğini de yanına alarak yeniden üretmesi için, keyfi uygulamaların kalkması ve çocukları koruma adı altında, yetişkinlerin bilgiye ulaşma temel hakkını engelleyen yasanın değiştirilmesini talep etmek için tüm internet kullanıcılarıyla birlikte, 17 Temmuz Cumartesi günü Taksim Meydanı'nda hak ve özgürlüklerimiz için yürüyoruz."

Yürüyüşe destek veren siteler ve organizasyonlar da şunlar: bildirgec.org, bobiler.org, fizy.com, hafif.org, oyungezer.com.tr, inci.sozlukspot.com, istanbul.net, itusozluk.com, izmir.net, seslisozluk.com, sozluk.sourtimes.org, uludagsozluk.com, uzman.tv, tribundergi.com, zargan.com, zaytung.com, sansure karsi ortak platform, sansüresansür, engelliweb, muz cumhuriyeti, sansüre karşı eylem. (Radikal)

Radikal