Halk ne derse o

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili kararı halkın vereceğini söyledi. Gül, 'Oy pusulaları basılmış, dağıtımlar yapılıyor. Halk ...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili kararı halkın vereceğini söyledi. Gül, "Oy pusulaları basılmış, dağıtımlar yapılıyor.

Halk karar verecek, halk ne derse o. O günü bekleyelim." dedi. Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk'ün davetine icabeten bu ülkeye ziyarette bulundu. Esenboğa Havalimanı'ndan ayrılışı sırasında basın toplantısı düzenleyen Gül, Solvenya'nın hem hükümet hem de halk olarak Türkiye'nin AB üyeliğine büyük destek verdiğini kaydetti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü'ne YÖK'ün gönderdiği sıralamayı esas alarak Prof. Dr. Zafer Gül'ü atadı. Marmara Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde Prof. Dr. Necla Pur birinci, Prof. Dr. Zafer Gül ise ikinci olmuş, YÖK ise sıralamayı değiştirerek listeyi Cumhurbaşkanı Gül'e sunmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'ne de Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu atadı. Gül önceki gün ise Prof. Dr. Yavuz Atar'ı YÖK üyeliğine atamıştı.

Zaman