Hakkarili eğitimciler LYS sonucundan memnun

LYS sonuçlarını değerlendiren Hakkari'deki dersane yöneticileri sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Hakkarili öğrencileri LYS'de gösterdikleri başa

LYS sonuçlarını değerlendiren Hakkari'deki dersane yöneticileri sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Hakkarili öğrencileri LYS'de gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden dersane yöneticileri, yıllardır Hakkari'nin sınavlarda Türkiye sonuncusu olduğunu hatırlatarak, bu geleneğe dur denildiğini ifade etti.

Dersane yöneticilerinden Hazım Gür, YGS'de sonda üçüncü olduğu halde LYS'de Hakkari'nin sözelde Türkiye 48.'si, eşit ağırlıkta 72. oldu, sayısalda 75. olduğunu hatırlattı. Gür, "Gaziantep gibi ekonomi ve eğitim seviyesi yüksek olan illeri bile geçmiştir Hakkari. Çok iyi bir başarı sağlamıştır. Bu başarıda katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü'müz Ömer Bulut'a, Hakkari Valisi Muammer Türker'e teşekkür ediyoruz." dedi.

Başka bir dersanenin yöneticilerinden Fikri Erik de "Kendimize her zaman şu soruyu soruyorduk, neden sonuncuyuz diye. Neden bu LYS'de bu başarıyı elde ettik? Bu başarınıntemel nedeni valiliğin dersanelere gönderdiği bin beş yüz öğrencidir. Dolaysıyla Sayın Vali'mize ve İl Milli Eğitim Müdürü'müze teşekkür ediyoruz.

Toplumsal olaylar olmasaydı başarı daha da iyi olurdu."

Dersane yöneticisi Mehmet Deniz ise, başarının temelinde bir şeye sahiplenme olgusunun yattığını dile getirdi. "Şimdi Hakkari'de bir eğitim problemi varsa Sayın Vali'miz, Sayın Milli Eğitim Müdürü'müz bu problemi sahiplendiler." diyen Deniz, başarının da bunun sonucunda ortaya çıktığını ifade etti. Deniz, "Televizyonlar Hakkari'yi farklı şekilde lanse ediyor. Bu insanlara sahip çıktığımız zaman ne olduğuna hepimiz şahit oluyoruz." şeklinde konuştu.