Gaziantep'i karıncalar bastı

Gaziantep'in kültürel değerlerinin tanıtmak için yapılan 'Gaziantepli Kültür Karıncaları' projesi büyük ilgi topluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Gaziantep'in kültürel değerlerinin tanıtmak için yapılan 'Gaziantepli Kültür Karıncaları' projesi büyük ilgi topluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü ve Proje Koordinatörü Sema Marangoz, "Bu proje ile çocukken öğrenilen, bilgi, beceri ve alışkanlıkların öneminden hareketle, kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi ve bilinç oluşturulması için çalışmalara çocuklardan ve gençlerden başladık. İlköğretim öğrencileri ve lise öğrencileri ile yapılan etkinliklerde, uzmanların yanı sıra üniversite öğrencileri arasından seçilerek, eğitimler almış gönüllülerde yer aldılar." dedi.

Sema Marangoz, "Kültür Karıncaları adını verdiğimiz gençler ve çocuklara şehrimizdeki kültürel değerler tanıtılırken, kentlilik bilinci ile bu değerleri korumaya ve sahip çıkmaya yönelik alışkanlıklar kazandırılmaktadır. Gelinen noktada 450 öğrenciye yapılan salon ve açık hava eğitimlerinde, yaparak öğrenme, gezerek, görerek, hissederek, dokunarak, yaşayarak öğrenme yöntemleri uygulanmıştır. Proje kapsamında yer alan etkinliklerden biri de şehrimizin eşsiz kültürel değerleri yerinde tanımak adına yapılmış, tanıtım gezilerdir. Bu gezilerde kültürel mirasa duyarlılık adına, Mozaik ve Arkeoloji Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kahramanlık Panorama Müzesi, Savaş Müzesi gibi müzeler başta olmak üzere, anıtlar, hanlar, hamamlar, çarşıları içeren kültür yolu, Kurtuluş Camii, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Bey mahallesi gibi tarihi ve kültürel yapılar gönüllü ve rehberler eşliğinde yapılan gezilerle tanıtılmıştır." diye konuştu.