El Kaide Operasyonu: 29 Gözaltı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, eylem hazırlığı içinde bulundukları öne sürülen terör örgütü El Kaide'ye yönelik Adana, Antalya, Çanakkale ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda 29 kişi gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, eylem hazırlığı içinde bulundukları öne sürülen terör örgütü El Kaide'ye yönelik Adana, Antalya, Çanakkale ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ses getirici eylem hazırlığı içinde bulundukları öne sürülen terör örgütü El Kaide'ye yönelik geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirdi. Uzun süredir teknik ve fiziki takip altında oldukları bildirilen zanlıların, Adana ile bazı büyük kentlerde sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.
İstihbarat çalışmalarını sürdüren polis, dün gece yarısı özel harekat polislerinin de katılımıyla Adana'da 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 300 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu bildirilen 26 kişi gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Antalya, Çanakkale ve İstanbul'da ise 3 kişi gözaltına alındı. Adreslerine operasyon düzenlenen 2 şüpheli şahsın ise bulunamadığı öğrenildi.
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kitap, örgütsel doküman, CD, bilgisayar ve kurusıkıdan çevirme bir tabanca ele geçirildi. Zanlıların farklı farklı adreslerde ikamet edip örgütsel dokümanları evlerde bulundurmadıkları bildirildi. Yakalanan zanlılardan bazılarının, daha önce Adana'da son anda önlenen büyük çaplı eylemi planlayan kişiler oldukları öne sürüldü.
Emniyet yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, gözaltı sayısının artabileceğini bildirdi. Zanlıların, emniyetteki sorgularının ardından pazartesi günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.