Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu:

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Kuran Kurslarının sadece Kur'an-ı Kerim okunan yerler olmadığını söyledi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde müftülük tarafından yaptırılacak olan Kuran Kursu ve Konferans Salonu'nun temeli atıldı. Temel atma törenine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Müftüsü Fuat Altıntaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Taşköprü Müftüsü Salih Sezik de açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da belediye olarak temeli atılan Kuran Kursu ve Konferans Salonu'nun arsasını tahsis etmekten büyük mutluluk duyduğunu ve burasının Taşköprü'nün ilim hayatına yön verecek isimlerin yetişeceği önemli bir eser olacağını belirtti.
Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı da 1211 yılından bu tarafa Türk yurdu olan Taşköprü'nün bölgedeki önemine değinerek temeli atılan binanın Taşköprü'de büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Kastamonu MHP Milletvekili Mehmet Serdaroğlu da memleketi Taşköprü'de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katılımıyla böyle önemli bir hizmete imza atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek geçen günlerde TBMM'de yasalaşan yeni Diyanet Yasasının da hayırlara vesile olmasını diledi.
Taşköprü'nün inanç turizmi açısından önemli bir merkez olduğunun altını çizen AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Atlan da bu eserin tamamlandıktan sonra Taşköprü'nün ilim dünyasına hizmet edecek gençleri yetiştireceğini ve nice ilim adamlarının eskiden olduğu gibi tekrar Taşköprü'den çıkacağını anlattı. Kastamonu Valisi Mustafa Kara ise Taşköprü'de yapılan bu eserin önemine değindi. Kara, kısa sürede tamamlanacağını umduğunu söylediği Kuran Kursu ve Konferans Salonu'nun Taşköprülülere hayırlı olmasını
diledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu da, "Kuran Kursları sadece Kur'an-ı Kerim okunan yerler değildir. Kuran Kursları dinimizin aydınlık bilgisinin, Allah, Kuran ve birlik beraberlik sevgisinin insana verildiği yerlerdir. Bu sayede özellikle insanlarımız önce kendi gönlünde huzura varmaktadırlar. Kuran kurslarının etrafının duvarlarla çevrili olduğuna bakmayın. Kuran kursları şeffaf kurslardır. Ayrıca bugün temelini attığımız binada da olduğu gibi kurum olarak yapılarımızın mimari dokusunu da
gözetip ecdadımızdan devraldığımız mimari kültürü de yaşatmaya çalışıyoruz. 300 kişi kapasiteli konferans salonu ve 40'ı yatılı olmak üzere 100 kişi kapasiteli Kuran Kursumuz Taşköprü'ye hayırlı olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ve protokolün katılımıyla Kuran Kursu ve Konferans Salonu'nun temeli atıldı.
Bardakoğlu ve beraberindekiler öğle yemeğinde kendilerine ikram edilen Taşköprü'nün meşhur kuyu kebabını yedikten sonra çeşitli törenlere katılmak üzere Kastamonu merkezine gitti.
(AD-OS-HO-Y)