Demirtaş'tan Başbakan Erdoğan'a yanıt

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, 'Eğer bir başbakan olarak benim cenazem, senin cenazen ayrımına gidecek kadar bu ülkede ayrımcılık ruhuna sahipseniz ülkenin demek ki bir kısmının başbakanı değilsiniz demektir' dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, "Eğer bir başbakan olarak benim cenazem, senin cenazen ayrımına gidecek kadar bu ülkede ayrımcılık ruhuna sahipseniz ülkenin demek ki bir kısmının başbakanı değilsiniz demektir" dedi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Binası'nda düzenlenen Marmara Bölgesi İl Başkanları toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi.

Demirtaş, "Başbakan'ın, 8 yıllık başbakanlık hayatının en vahim, en sıkıntılı ve gerçekten tarihe mal olacak kadar feci bir açıklama yaptığını öğrenmiş bulunuyorum. Bir siyasetçi olarak değil ama insan olarak büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ederek başlamak istiyorum" dedi.

Selahattin Demirtaş, "Bu ülkede 30 yıldır bir çatışma yaşanıyor. Bu çatışmadan kaynaklı çok sayıda acı var. Yaşanmış acılar var. Taze acılar var. Senin benim acım yok.Bir defa bizim acımız var. Senin benim cenazem yok. Bizim cenazelerimiz var. Eğer bir başbakan olarak benim cenazem senin cenazen ayrımına gidecek kadar bu ülkede ayrımcılık ruhuna sahipseniz ülkenin demek ki bir kısmının başbakanı değilsiniz demektir. Bunun itirafıdır. Çok vahim bir durumdur" diye konuştu.

BDP lideri ayrıca, "Bu ülkede çatışmalarda yaşamını yitiren ister asker, polis olur, korucu olur, PKK'lı olur. Bu ülkenin yurttaşlarıdır. Acısı ortak acıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Erdoğan bugünkü grup toplantısında BDP'yle ilgili olarak, "BDP ile görüşmememiz eleştiriliyor. Şimdiye kadar sustum. Ama şimdi toptan cevap veriyorum. Niye görüşmedim? Önceden ben BDP ile görüştüm. Aslında bu olayda da görüşmeyi arzu ediyorum. Terörle arasına mesafe koymayan partiyle görüşmenin anlamsız olacağını bir mektupla öğrendim. BDP bana bir yazı gönderdi. Ekteki CD'de PKK'lı cesetler hakkında benden ne yapacağımı soruyorlardı. Bir örgütün avukatlığını yapmak sana mı kaldı BDP? Terörle arana mesafe koy. Sana avukatlık görevi düşmez. Bu çatının altında bunu yapamazsın" dedi.

Başbakan ayrıca, "Biz de şehitlerimizin görüntülerini mi sana yollayalım? Böyle bir iletişim mi olacak aramızda? PKK, bölgedeki AK Parti binalarına saldırıyor. Demokrasi mücadelesi bu mu? Sonra çıkıyorlar 'biz barış yanlısıyız' diyorlar. Bu nasıl bir barış anlayışıdır? Sonra bazı köşe yazraları bana 'buna rağmen git görüş' diyor. Kusura bakma. O kadar meraklıysanız gidin siz görüşün. Adres olarak İmralı'yı gösteren bir partiyle neyi görüşeceğim?" diye konuşmuştu.

CNN Türk