Chp Lideri Kılıçdaroğlu Bozüyük'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu önleyeceğiz. Ekmek, makarna, kömür dağıtmayacağız" dedi.

Eskişehir'in ardından Bozüyük'te Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen CHP lideri Kılçdaroğlu, "Biz ekonomik krizi Türkiye'de en ağır yaşayan ilçedeyiz. Ama halkın iktidarının olmadığı bir ilçedeyiz. Biz şunu istiyoruz, bu güzel coğrafyada her şeyimiz var, güneşimiz var, toprağımız var, insanımız var, fabrikamız var, tarlamız var, işçimiz var, çiftçimiz var ama bu coğrafyada insanımız işsiz kalıyor, neden? Bu coğrafyada çocuklar yatağa aç giriyor, neden?" diye konuştu.
İktidara geldiklerinde önemli çalışmalara imza atacaklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu önleyeceğiz. Ekmek, makarna, kömür dağıtmayacağız. Biz dedik ki yoksul ailede kadının banka hesabına parasını yatıracağız. Kadın gidecek onurlu bir vatandaş gibi aylığını çekecek, ailesinin geçimini sağlayacak. Çünkü bize göre, 'Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' inancımız da böyle siyasetimiz de böyle. Recep Bey demiş ki bunu nasıl yapacaklar? Çok basit, Recep Bey sen de CHP'ye oy verirsin bunu nasıl
yapacağız görürsün. Sizler gerçekten bu ülkede temiz bir siyaset istiyor musunuz? Yani halka hesap veren bir siyaset istiyor musunuz? Bunun yolu sandıktan geçiyor. Sandıktan geçiyor derken, sadece bir kişi çalışmayacak, üç kişi çalışmayacak, beş kişi çalışmayacak. Hepimiz çalışacağız, kadınlarımız çalışacak, gençlerimiz çalışacak, erkeklerimiz çalışacak, kimimiz kahvede, kimimiz fabrikada, kimimiz tavlada, diyeceğiz ki yeter artık! Bu ülkede temiz siyaset olsun. Helal süt emmiş olanlar iktidara gelsin.
Halkın iktidarını kursunlar, halk için çalışsınlar, cepleri için çalışmasınlar. Bu mücadeleyi vereceğiz. Sizden bunun için destek istemek için buraya geldik" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasının ardından Bilecik'e doğru yola çıktı.
(KC-YS-EA-Y)