Bakan Tuzla'da Gemi İndirdirken İşçiler Eylem Yaptı

Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik'in Tuzla Gisan Tersanesi'nde 45 milyon dolar yatırımla inşaa ettirdiği "RUBY-T" (Yakut) isimli 21 bin DWT'luk tanker, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın katıldığı törenle suya indirild

Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik'in Tuzla Gisan Tersanesi'nde 45 milyon dolar yatırımla inşaa ettirdiği "RUBY-T" (Yakut) isimli 21 bin DWT'luk tanker, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın katıldığı törenle suya indirildi.
Enerji, finans, perakende, mücevherat, lojistik, eğitim ve spor alanlarında faaliyet gösteren Altınbaş Holding 8. tankerini düzenlenen törenle Tuzla Gisan tersanesinden denize indirdi. "RUBY-T" isimli tanker, holdingin kimyasal ve petrol taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış bir diğer iştiraki Transal Denizcilik tarafından işletilecek.
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş indirme töreninde yaptığı konuşmada ülkenin etrafını çevreleyen denizlerin uluslararası rekabette pek çok fırsatlar sunan en önemli zenginliklerden biri olduğunu vurguladı. Dünyayı sarsan ekonomik krizlere rağmen Türk denizcilik sektörünün gelişimine olan inançlarından dolayı aralıksız yatırıma devam ettiklerini belirten İmam Altınbaş, RUBY-T'nin filolarına katılmasıyla Transal Denizcilik'in işlettiği taşıma kapasitenin 100 bin DWT'a ulaştığını dile
getirdi. Galata Denizcilik'in Türk tersanelerinde verdiği toplam kapasite siparişinin 135 bin DWT'a ulaştığına dikkat çeken İmam Altınbaş, "Altınbaş Holding olarak ilkemiz; bu ülkede kazandığımızı bu ülkeye yatırmak, daha fazla katma değer, daha fazla istihdam ve daha fazla refah oluşturmaktır. Ülkemizin kaynaklarıyla dünya denizlerine bir mücevher daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

"HÜKÜMET OLARAK HER TÜRLÜ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"
Törende konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise tersanelerde birçok kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Orada her kaybettiğimiz can, bizim canımızdan gitmiştir. Ama, Türkiye'nin gemi inşa sanayisinde elde ettiği bu başarısını, dünyada bu pazarı elinden kaptığımız yerlerden provoke etmek isteyenler var. Sektörün eksiklerini mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor. Ama sektörü öldürmeyelim. Hükümet olarak sonuna kadar her türlü sorumluluğun bilincindeyiz. Bu konuda bizim sicilimiz çok temiz. Sektör
eksikliklerini tamamlasın, ama sektörün elde ettiği başarıyı dışarıdan bu sektörün rakiplerinin provoke etmesine izin vermeyelim" şeklinde konuştu. Bakan Çağlayan'ın konuşmasının ardından RUBY-T" isimli tanker törenle denize indirildi. Temelleri 1950'lerde atılan ve mücevherat sektöründe elde ettiği başarıyı diğer sektörlere taşıyan Altınbaş Holding, dünya denizlerinde taşımacılık yapan tankerlerine Topaz, Turkuaz, Saphire, Ruby gibi değerli taşların isimlerini veriyor.
Öte yandan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın gemi indirme töreni sırasında tersane işçileri Torlak Tersanesi önünde eylem yaptı. Önceki gün Torlak Tersanesi'nde Nurettin Bingöl (36) isimli işçinin vinç sepetinden düşüp hayatını kaybetmesi nedeniyle eylem yapan Tersaneciler Birliği Derneği'ne mensup 20 kişilik grup yaşanan kazaları protesto ettikten sonra sessizce dağılırken, Bakan Çağlayan eylemin sona ermesinin ardından beraberindekilerle birlikte Ankara'ya hareket etti.
(MÇ-SB-E)